A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-négyes elődöntő 2
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros döntő A
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül19 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 871. napjáról.

 

06:53
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

06:55
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. július 12-én az ukrán-magyar határszakaszon 7509 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6793 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 50 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

06:57
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

Amerikai kormányzókkal találkozott Zelenszkij

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Salt Lake Cityben részt vett az Országos Kormányzók Szövetségének éves találkozóján, és találkozott az amerikai államok vezetőivel. Megköszönte a regionális hatóságoknak az ukrán menekültek befogadását.
A megbeszélésen Ukrajna elnöke és az amerikai kormányzók a védelmi vállalatok együttműködéséről, valamint az ukrán iskolák és kórházak újjáépítéséről is tárgyaltak.

07:59
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

A vártnál kevesebb F-16-os érkezhet

A Bloomberg jelentése szerint Ukrajna sokkal kevesebb F-16-os vadászgépet kap idén nyáron, mint azt remélte.

Az Ukrajnának ígért mintegy 85 repülőgép közül az első néhány Hollandiából és Dániából érkezik, ám a témában jártas szakértők szerint a gépek beszerzését késések, alkatrészekkel kapcsolatos kérdések, valamint nyelvi akadály okozza az ukrán pilóták és külföldi kiképzőik között.

A Bloomberg szerint Ukrajna ezen a nyáron csak egyetlen F-16-os századot tud kiállítani, 15, maximum 24 géppel. 
Egy másik forrás szerint Kijev csak hat F-16-osra számít idén nyáron, és összesen 20-ra az év végéig.

Az ukrán elnök szerint hazájának 128 db F-16-osra van szüksége, ha hatást akar elérni a csatatéren.
 

08:55
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna bizonyítékokat gyűjt

Az ukrán biztonsági szolgálat bizonyítékokat készít elő, amelyeket a Nemzetközi Büntetőbíróság elé fog terjeszteni, és dokumentálja, hogy Oroszország folytatta a taposóaknák használatát civilek ellen. Az SBU közleménye szerint több mint 1000 ukrán sebesült meg, és 297-en haltak meg különféle típusú aknák következtében, főleg a keleti donyecki és harkovi régiókban.

Azzal vádolják az orosz csapatokat, hogy az aknákat különféle közönséges tárgyakba, köztük gyermekjátékokba és édességes dobozokba álcázzák.

Oroszország többször is tagadta, hogy civileket vett volna célba a háború során.

10:05
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország zsarolással vádolja Dél-Koreát

Az orosz külügyminisztérium zsarolással és "fenyegető taktikával" vádolta Dél-Koreát az Ukrajnának szánt lehetséges fegyverszállítása miatt. Dél-Korea nem halálos segítséget nyújtott Ukrajnának, beleértve az aknamentesítő berendezéseket is, de ez idáig ellenállt Kijev fegyverek iránti kérésének. Az ország júniusban közölte, hogy az Oroszország és Észak-Korea közötti együttműködés elmélyülése fényében felülvizsgálja ezt az álláspontot. Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zakharova azzal vádolta Dél-Koreát, hogy "NATO narratívákat" használ Ukrajna potenciális felfegyverzésének védelmére.

10:44
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

Kijev visszautasítja az orosz vádakat

Az ukrán külügyminisztérium visszautasította egy orosz tisztségviselő pénteki vádját, miszerint Kijev támadást tervez az ország saját vízerőmű-gátjai ellen, hogy Oroszországot okolja a merényletért. A minisztérium új megfélemlítési taktikának minősítette a nyilatkozatot, amelynek célja a félrevezetés.

11:35
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna nemzetközi vizsgálatot akar

Ukrajna legfelsőbb ügyésze felszólította a Nemzetközi Büntetőbíróságot (ICC), hogy indítson eljárást Oroszország ellen a kijevi gyermekkórház elleni rakétacsapás miatt. A támadásban 38 ember, köztük négy gyerek meghalt, és több százan megsebesültek.

 A nemzetközi igazságosság érdekében az olyan eseteket, mint a legnagyobb kijevi gyermekkórház elleni szándékos támadás, érdemes az ICC elé emelni

 - mondta Andrij Kostin főügyész a Reutersnek.

11:59
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

Soha nem volt ennyi áldozat

Oroszország döntése, hogy új frontot nyit a harkovi régióban, ahhoz vezetett, hogy az átlagos napi áldozatok száma elérte a legmagasabb szintet a konfliktus kezdete óta – közölte a brit védelmi minisztérium.

Az X-nek közzétett legfrissebb hírszerzési jelentés szerint ez a szám májusban elérte az 1262-t, júniusban pedig az 1162-t, és a két hónap alatt összesen 70 000 áldozat volt. Az áldozatok száma a következő két hónapban is hasonlóan magas marad, amikor Oroszország megpróbálja „tömeggel felülmúlni az ukrán pozíciókat” – áll a közleményben.

12:18
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszországban lassítják a YouTube-ot

Az orosz állami távközlési szolgáltató közölte, hogy „technikai problémák” miatt lelassítják a YouTube-ot. A Rostelecom bejelentése az orosz hatóságok azon terveiről szólt, hogy a szolgáltatást teljes egészében blokkolja.

15:04
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

Csehország lőszereket küld Ukrajnába

Az ukrán hadsereg júliusban és augusztusban egyaránt 50 ezer lőszert kap az úgynevezett cseh kezdeményezés keretében. Ezt Petr Pavel cseh elnök mondta egy houstoni fórumon. Csehország az év elején jelentette be azt a kezdeményezését, hogy tüzérségi lőszereket vásárolnának Ukrajnának a világ különböző országaitól. Petr Fiala cseh miniszterelnök június végén arról beszélt, hogy a cseh kezdeményezés keretében már megérkezett az első szállítmány Ukrajnába. Nem sokkal ezután Jana Chernochová cseh védelmi miniszter elárulta, hogy 50 ezer lövedékről van szó. A kezdeményezéshez 18 ország csatlakozott.

15:37
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntámadás okozott tüzet a rosztovi régióban

Ukrán drónok támadtak meg egy olajraktárat az oroszországi Rosztov régióban szombat hajnalban - közölte a térség kormányzója. Vaszlij Golubev azt mondta, hogy a rosztovi régió Csimljanszkij kerületében a támadás során csaknem 200 négyzetméteren keletkezett tüzet hat óra alatt eloltották. A tűzoltásban egy tűzoltóvonatot is bevetettek. Csimljanszkij kerület vezetője jelezte, hogy a lakóépületekben nem keletkezett kár. Az ukrán erők rendszeresen hajtanak végre dróncsapásokat és szabotázsakciókat Oroszország területén katonai eszközök, olajfinomítók és ipari létesítmények ellen.

15:58
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

Így reagáltak az oroszok Németország háborús tervére

A NATO mindig is háborúra készült, és ez egy olyan struktúra, amely közvetlenül veszélyezteti biztonságunkat. Ez mindig is így volt és marad

– közölte Alekszej Csepa, az Állami Duma nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának első alelnöke. A képviselő szerint az Oroszországgal foglalkozó háborús terv nem újdonság az észak-atlanti szövetség politikája szempontjából.  A Bild és a Der Spiegel német lap is írt Németország hadműveleti tervéről a NATO keleti szárnyán vívott háború esetére. A Bundeswehr tábornoka, Carsten Breuer 800 ezer katona áthelyezését irányozza elő keletre három-hat hónap alatt Hollandia, Belgium és Németország kikötőiből és 200 ezer járművet és nehézgépet. Németország fő feladata az lesz, hogy a csoportot tüzelőanyaggal, gyógyszerekkel és élelmiszerrel lássa el.

16:25
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna károkat jelentett a Dnyipropetrovszk régióból

A dnyipropetrovszki regionális tanács vezetője, Nyikolaj Lukasuk közölte, hogy az ukrán Nikopol városában a támadások következtében megsérült az infrastruktúra. Erről július 13-án, szombaton írt a Telegram csatornáján.  Lukashuk nem nevezte meg az objektumot, és nem határozta meg a kár mértékét. Egy nappal korábban Alekszandr Prokudin, a kijevi regionális katonai közigazgatás vezetője bejelentette, hogy az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt álló Herszon régióban egy infrastruktúra-létesítmény és egy gázvezeték is megsérült.

17:37
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

Az USA új rakétát fejleszt az ukrán légierő számára

A kifejlesztendő új fegyver a "megnövelt hatótávolságú támadó lövedék" (ERAM), ami a tervek szerint egy olcsó, gyorsan gyártható, levegőből indítható rakéta lesz, hatótávolsága körülbelül 460 kilométer.

A fegyver gyártását a tervek szerint legkésőbb két évvel a szerződés odaítélése után kezdik meg, és évente legfeljebb 1000 darabot gyártanak belőle - írja a Kyiv Independent.

18:36
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz csapások Ukrajna-szerte

Az orosz támadásokban Ukrajna-szerte legalább hét ember meghalt és legalább 29 megsebesült az elmúlt nap folyamán - közölték az ukrán regionális hatóságok július 13-án.

19:34
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

A NATO és Japán fokozza és kiterjeszti közös hadgyakorlatait

A NATO fokozza és kiterjeszti közös hadgyakorlatait Japánnal a tengeritől a kibertérig, hogy megbirkózzanak Európa és Ázsia egyre inkább összefonódó biztonsági kihívásaival - jelentette ki a Kyodo japán hírügynökségnek adott interjúban Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára.

A hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a napokban tartott washingtoni NATO-csúcson Kisida Fumio japán miniszterelnök és a szövetség főtitkára közös tengeri hadgyakorlatok rendezéséről állapodott meg az euro-atlanti térség vizein 2024 végéig és úgy döntöttek, hogy fokozzák a bizalmas információcserét.

Jens Stoltenberg az interjúban idézte a japán kormányfőnek azt a kijelentését, miszerint "ami ma Ukrajnában történik, az holnap Ázsiában is megtörténhet" és ehhez hozzátette: "Mindannyiunk érdeke, hogy megakadályozzuk Vlagyimir Putyin elnök győzelmét Ukrajnában".

20:43
július 13, 2024
Vágólapra másolva!

Észak-Korea elítélte a Moszkvának szállított fegyverekről szóló NATO-közleményt

Észak-Korea a lehető leghatározottabban elítéli és elutasítja a NATO-csúcstalálkozó alkalmából elfogadott közös nyilatkozatot, amely feltételezi, hogy Phenjan fegyvereket szállít orosz szövetségesének - jelentette szombaton a KNCA hivatalos észak-koreai hírügynökség.

Az észak-atlanti szövetség Washingtonban keddtől csütörtökig tartott csúcstalálkozóján a NATO-tagállamok vezetői elítélték a kommunista állam vezetését, amelyet azzal vádolnak, hogy "táplálja az Ukrajna elleni orosz agressziós háborút közvetlen katonai segítséget szállítva" Moszkvának.

"Az észak-koreai külügyminisztérium a lehető leghatározottabban elítéli és elutasítja a (NATO-) nyilatkozatot" - írta a KNCA a tárca szóvivőjére hivatkozva.

07:33
július 14, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!