Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül4 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 928. napjáról.

07:52
szeptember 08, 2024
Vágólapra másolva!

Londonba megy az amerikai külügyminiszter

Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere a jövő héten Londonba utazik, hogy a Közel-Keletről és Ukrajnáról tárgyaljon – jelentette be a brit külügy, néhány nappal Keir Starmer miniszterelnök amerikai látogatása előtt.

Blinken részt vesz egy stratégiai párbeszédben, „megerősítve különleges kapcsolatunkat” – mondta Matthew Miller, a külügyminisztérium szóvivője.
A Fehér Ház korábban bejelentette, hogy Starmer jövő pénteken meglátogatja Joe Bident. Megválasztása óta ez lesz a második útja Washingtonba.

06:21
szeptember 08, 2024
Vágólapra másolva!

Bírósági reformot kért az IMF Ukrajnától

Irina Mudra, az ukrán Elnöki Hivatal helyettes vezetője a Nemzetközi Valutaalap missziójának képviselőivel megvitatta a finanszírozási program ötödik felülvizsgálatához szükséges legfontosabb reformokat.

A megbeszélésen kiemelt figyelmet kapott az állami szervekkel szembeni közjogi viták elbírálására szakosodott Legfelsőbb Bíróság létrehozása, valamint a Nemzetközi Szakértők Köztanácsának mandátum-meghosszabbítása.

Irina Mudra közölte, hogy Ukrajna készen áll a Legfelsőbb Szakbíróság létrehozására. A bírói tisztségre pályázók szakmai alkalmassági és feddhetetlenségi vizsgálaton esnek át független, nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakértők részvételével.

06:14
szeptember 08, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. szeptember 7-én az ukrán-magyar határszakaszon 6714 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 12488 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 47 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

06:09
szeptember 08, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!