A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kijev polgári célpontokat támad nagy hatótávolságú fegyverekkel, Oroszország óriási dróntámadást indított

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, háború
Fotó: Roman PILIPEY / AFP
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 865. napjáról.

 

06:52
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

07:00
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Az előző nap adatai számokban

Magyarország területére 2024. július 6-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 7255 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 7684 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 59 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

07:00
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Ismét lelőttek egy ukrán drónt Belgorod régió felett

Az orosz légvédelmi rendszerek ismét megsemmisítettek egy repülőgép típusú drónt Belgorod régiója felett.

07:55
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Egy dróntámadás után tűz ütött ki egy robbanásveszélyes anyagokkal teli orosz raktárban

Voronyezs régió vezetője, Alekszandr Guszev Telegram-csatornáján jelentette be, hogy „tegnap este a szolgálatban lévő légvédelmi erők több drónt fedeztek fel és semmisítettek meg a voronyezsi régió felett, azonban mikor lezuhantak, a Podgorenszkij kerület egyik raktárában tűz ütött ki, ahol robbanásveszélyes tárgyak is voltak." Megjegyezte, hogy az előzetes adatok szerint senki nem sérült meg.
A kormányzó szerint az operatív szolgálatok, a katonai és a kormányzati tisztviselők a helyszínen dolgoznak a veszélyhelyzet megszüntetésén. Szükség esetén buszokat készítenek elő a közeli települések lakóinak evakuálására.

08:37
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz légvédelem egy nap alatt 50 csapást mért az ukrán erőkre

A Centrum csoport sajtóközpontjának vezetője, Alekszandr Savcsuk megjegyezte, hogy az ellenség vesztesége 415 katona, három páncélozott harcjármű, két pickup teherautó, egy Paladin önjáró tüzérségi állvány, egy D-30 tarack, egy M119-es fegyver és egy Rapier páncéltörő fegyver.

09:24
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

A voronyezsi régióban evakuálják a lakosokat

A voronyezsi terület Podgorenzki járásában lévő település lakóit robbanások miatt evakuálják, korábban egy ukrán dróntámadás miatt tűz ütött ki egy raktárépületben is. Erről Alekszandr Guszev kormányzó számolt be Telegram-csatornáján.

A régió vezetője elmondta, hogy a település határain belül rendkívüli állapotot vezettek be. A tüzet már eloltották és nincsenek áldozatok.

10:02
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Frissítést adott ki az orosz védelmi minisztérium

Az Iszkander megsemmisítette az ukránok két Patriot rakétarendszerét és egy Giraffe radarállomást Odessza térségében - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az Iszkander műveleti-taktikai egység csapást mért az AFU Patriot föld-levegő rakétarendszerének egy egységére az Odesszai területen lévő Juzsnoje település közelében. A csapás következtében megsemmisült két Patriot SAM-indítóállás és egy Giraffe radarállomás

 - közölte a minisztérium. 

10:37
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Tíz ukrán régiót támadtak az oroszok

Az elmúlt nap folyamán az orosz támadásokban Ukrajna-szerte 8 ember meghalt és legalább 16-an megsérültek. Oroszország összesen 10 ukrajnai terület - Poltava, Kirovohrad, Zaporizzsja, Csernyihiv, Luhanszk, Szumi, Dnyipropetrovszk, Herszon, Harkov és Donyeck - ellen intézett támadást. Az utóbbi négy régióból számoltak be áldozatokról.

11:00
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajnában megölt orosz katonákról adtak ki jelentést

A Mediazona megerősítette az Ukrajnában megölt több mint 58 200 orosz katona személyazonosságát, akik 2022 februárja óta haltak meg a háborúban.

11:49
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Kigyulladt a krími gázelosztó központ

Az oroszok által megszállt Krímben, Alushtánál lévő gázelosztó központban július 6-án este bekövetkezett robbanás nagy tüzet okozott - jelentette a Krími szél című Telegram-csatorna.

12:41
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Képeken a Voronyezs régiót ért dróntámadás

Ma reggel dróntámadás érte a Voronyezs-i régiót. A jelentések szerint dróntörmelék hullott egy, a Podgorszkij kerületben lévő raktárra, ami kigyulladt. A raktártűz miatt folyamatosan robbanások történnek, ami miatt evakuálják a lakosokat.

13:50
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Kijevben újra van áram

Az elmúlt hetekben az orosz csapások Kijev áramtermelő kapacitásának több mint felét megrongálták. A városban fokozatosan állítják helyre a termelőkapacitást, melynek kétharmadát már sikerült megjavítani - közölte a kijevi városi állami közigazgatás helyettes vezetője.

14:26
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Intenzív harcok a Luhanszki területen - videó

Az ukrán katonák egy videót osztottak meg a Szerebrjanszki erdőben zajló heves harcokról A heves harcok Luhanszki területen, ahol 2022 nyara óta az AFU védelmi vonala húzódik.

14:58
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz dokumentumok szivárogtak ki

Kiszivárgott dokumentumok szerint több orosz katona halt meg Ukrajnában, mint eddig a szakértők becsülték. A The Economist az amerikai védelmi minisztérium kiszivárgott dokumentumaira hivatkozva 462 ezer és 728 ezer közé becsüli az Ukrajnában meghalt, megsebesült vagy esett fogságba orosz katonák számát (június közepével bezárólag).

15:41
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Változnak a harctéri erőviszonyok

Miközben az oroszok a szárazföldön törnek előre, a Fekete-tengeren kezdik elveszíteni fölényüket. Júniusban az ukrán különleges szolgálatok elsüllyesztettek egy Saturn típusú vontatóhajót, és több motorcsónakra is lecsaptak. Az ukránok főként drónokkal támadtak.

16:02
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz nehézségek a háború finanszírozására

Mivel a Kreml számára a háború az első számú prioritás, minden rendelkezésére álló eszközt bevetett: az adók emelését, a szuverén alapokat, a belföldi hitelfelvételt és a pénznyomtatást.

16:31
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Fontos célpontot támadtak az ukránok - videó

Ukrán drónok támadtak egy nagy lőszerraktárra a Voronyezsi területen, állítja egy forrás. A rendvédelmi forrás a Kyiv Independentnek elmondta, hogy az ukrán drónok csapást mértek egy nagy lőszerraktárra a Voronyezsi területen lévő Szergejevka faluban.

17:54
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna szerint egy újabb orosz vadászgépet lőttek le

Az ukrán hadsereg egy újabb orosz Szu-25-ös vadászgépet lőtt le az ország Donyecki területén - közölték ukrán források.

19:18
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország reagálni fog arra, hogy a régióit amerikai fegyverekkel támadják

Oroszország reagálni fog arra, hogy az ukrán fél amerikai fegyverekkel lövi a régióit -jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Rosszija 1 tévécsatorna vasárnapi Moszkva. Kreml. Putyin című műsorában.

 Lavrov szerint miközben az amerikaiak és a NATO azt állítják, hogy nem állnak háborúban Oroszországgal, világos, hogy amerikai közvetlen részvétel nélkül a célravezetésben "ezek a rakéták nem repülnének sehová".

"Ami a reakciónkat illeti, az elnök (Vlagyimir Putyin) azt mondta, hogy reagálni fogunk, és meggyőződésem, hogy erről belátható időn belül értesülni fognak" - mondta a külügyminiszter.         

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap közölte, hogy az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki régióban lévő Csigari települést. A tárca szombaton Szokol bevételét jelentette be.

A hadijelentés szerint az orosz fegyveres erők a hatból négy frontszakaszon nyomultak előre Ukrajnában az elmúlt nap folyamán és 11 ellenrohamot vertek vissza. Az orosz összesítés értelmében az ukrán hadseregnek közel 1500 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezés vonalán.

20:09
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna csapást mért két orosz katonai létesítményre Donyeck megyében

Az ukrán katonai hírszerzés az ukrán fegyveres erők 45. tüzérdandárjával együttműködve csapást mért szombaton két orosz katonai létesítményre a kelet-ukrajnai Donyeck megye orosz megszállás alatti részében - közöte vasárnap a kijevi védelmi minisztérium hírszerzési főcsoportfőnöksége a Telegramon.

A közlemény szerint Debalceve városában eltaláltak egy logisztikai központot, ahol az orosz erők lőszereket és harckocsikhoz való felszerelést tároltak. Novoluhanszke településen egy orosz automata zavaróállomásra mértek csapást.

Később az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportálnak arról, hogy drónokkal megsemmisítettek egy nagyobb oroszországi lőszerraktárt a voronyezsi régióban lévő Szergejevka településnél. 

A közlés szerint az orosz hadsereg kilencezer négyzetméteren föld-föld és föld-levegő rakétákat, harckocsi- és tüzérségi lövedékeket, valamint egyéb lőszereket tárolt ott.

20:51
július 07, 2024
Vágólapra másolva!

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat hajtott végre támadást az orosz kritikus infrastruktúra ellen

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) által vezérelt drónok álltak az oroszországi Krasznodar Krajban lévő olajraktárak elleni július 6-i éjszakai támadás mögött - közölte egy forrás a Kyiv Independenttel.

06:36
július 08, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!