<P class="MsoNormal">Megölték a Hamász egyik vezetőjét

Vágólapra másolva!
Ciszjorádiában lelőtték a Hamasz palesztin szélsőséges szervezet egyik vezetőjét, Hamadot.
Vágólapra másolva!

A ciszjordániai Kalkilijában lelőtték a Hamász palesztin szélsőséges szervezet katonai szárnyának egyik vezetőjét. Palesztin biztonsági tisztségviselők közlése szerint az izraeli hadsereg mesterlövészei végeztek a 35 éves Abder-Rahmán Hamaddal.

Az izraeli biztonsági szolgálatok által leginkább keresettek közé tartozó palesztin aktivista holttestét vasárnap reggel találták meg saját - az Izraelt és Ciszjordániát elválasztó határtól néhány száz méterre álló - házának tetején. A férfi több fejlövést kapott.

Az izraeli közszolgálati rádió kormányzati forrásokra hivatkozva megerősítette Hamad halálhírét, jelezve, hogy a "veszélyes terrorista" az izraeli kormány "célzott megtorlás" néven ismert politikájának egyik célpontja volt. Ennek, a terrorcselekedetek elkövetésével gyanúsított aktivisták megsemmisítésére irányuló stratégiának a keretében tavaly november óta több mint ötven palesztinnal végeztek az izraeli erők.

A tervek szerint Ariel Saron izraeli miniszterelnök éppen vasárnap akarja bejelenteni, hogy enyhítenek a palesztin területek zárlatán. Úgy hírlik azonban, hogy Saul Mofaz izraeli vezérkari főnök ellenzi a palesztin lakosságot sújtó biztonsági intézkedések enyhítését. Megfigyelők nem tartják kizártnak, hogy a Hamad megölésére kiválasztott időpont összefüggésben áll Saron és Mofaz nézeteltéréseivel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!