A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megérkeztek Kandahárhoz az amerikai szárazföldi erők

Vágólapra másolva!
Amerikai tengerészgyalogosok elfoglalták a tálibok főhadiszállása, Kandahár melletti repülőteret. A közel 1000 katona az első nagyobb amerikai alakulat, mely Afganisztánban harcol.
Vágólapra másolva!

Tengerészgyalogosok gyakorlaton
Fotó: EPA

Körülbelül 500 tengerészgyalogos - egy kétéltű csapat - készül speciális műveletek végrehajtására afgán földön. A védelmi minisztérium hozzátette, hogy összesen 1000 katonáról van szó, így további 500 érkezik várhatóan napokon belül helikopterrel az Arab-tengeren tartózkodó hajókról. A nehéz fegyverek nagy része még csak most érkezik.

George Bush elnök hétfőn közölte, hogy az amerikai erők ki fogják füstölni azokat az embereket, akik felelősek a szeptember 11-ei terrortámadásért. És ez még csak a kezdete a terrorelleni harcnak.

A Gyors Szabadság nevű hadművelet fordulat lehet a harcokban, hiszen ez az első nagyobb alakulat, mely Afganisztánban harcol - írja a CNN.

Helikopterek az éjszaka hullámokban szállították a helyszínre a katonákat és páncélos járműveiket. A következő napokban újabb tengerészgyalogosok érkeznek majd a helyszínre. Helyi tálibellenes erők közölték, hogy elvágták az utat Kandahár és a pakisztáni határ közelében fekvő Spin Boldak helysége között, és más körzetekben tárgyalnak a tálibokkal esetleges megadásukról - íjra a BBC.

Korábban:

Tengerészgyalogosok Kandahár mellett

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!