Négy halott egy indiai buszrobbantásban

Vágólapra másolva!
Két nap alatt a második robbantásos merénylet történt Kasmír indiai fennhatóság alatt álló részén. Kedden egy boltban, szerdán egy autóbuszon robbantottak, többen meghaltak. A merényletek elkövetésével a szeparatista lázadókat vádolja India.
Vágólapra másolva!

Négy ember vesztette életét Kasmír indiai fennhatóság alatt álló részén szerdán, amikor felrobbant egy utasokkal teli busz. A helyi rendőrség beszámolója szerint a robbanás helyi idő szerint délelőtt történt, a busz épp Rajuri város egy megállójában várakozott. Sokan súlyosan megsebesültek. A rendőrség a robbanás pontos okát még nem ismeri. Kedden a város egy élelmiszerboltjában robbantottak, akkor két ember halt meg.

A két országot elválasztó határvonal mentén rendszeresek az összetűzések, India és Pakisztán 1947-es függetlenné válásuk óta vitatják Kasmír hovatartozását, és már két háborút vívtak egymással. Az indiai-pakisztáni viszony tavaly éleződött ki, és közvetlen háborús veszély alakult ki. Azóta enyhült a feszültség. A merényletek elkövetésével a szeparatista lázadókat vádolja India, akiket állítása szerint a szomszédos Pakisztán támogat. Pakisztán ezúttal is visszautasította a vádakat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!