A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

Bagdad: a tüntetők közé lőttek az amerikaiak

Vágólapra másolva!
Két iraki tüntető vesztette életét, amikor az amerikai katonák közéjük lőttek Bagdadban. A tüntetésen volt iraki katonák azért demonstráltak, mert nem kapnak fizetést. Szintén Bagdadban, de más helyszíneneken összesen három amerikai katona vesztette életét.
Vágólapra másolva!

Amerikai katonai források szerint egy amerikai katona a tömegbe lőtt, miután a tüntetők kövekkel dobáltak meg egy katonai konvojt a bagdadi volt elnöki palota mellett, amelyben most a szövetségesek vannak elszállásolva. A demonstrálók volt iraki katonák voltak, akik azért tiltakoztak, mert azóta nem kaptak fizetést, mióta Irak amerikai kormányzója feloszlatta az iraki sereget - írja a BBCNews. A lövések két egykori iraki katonát találtak el, akik belehaltak sérüléseibe. A tüntetők szerint további két sérültje volt a sortűznek. A tömeg egy televíziós stábra is rátámadt, és tévés- és ENSZ kocsikat ütögettek a cipőikkel a szemtanúk állítása szerint. A tömeg elkezdett oszolni, amikor a puskalövések eldördültek - mesélte egy fotóriporter.

A tüntetések mellett más egy véres események is történtek Bagdadban. Az egyikben két amerikai katonát öltek meg egy gránáttámadásban. A katonák egy benzinkútnál álltak őrt, amikor gránátot hajítottak rájuk. A támadók elmenekültek a helyszínről. A másik esetben egy robogó autóból lőttek amerikai katonákat: egyikük meghalt, egy másik pedig megsebesült.

Ezzel a három halálesettel 53-re nőtt az Irakban május elseje, a háború hadműveleti szakaszának befejeződése óta elesett amerikai katonák száma. Közülük 17-en támadás következtében, 36-an balesetben vesztették életüket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!