Huszonöt gyereket késeltek meg Kínában

Vágólapra másolva!
Konyhakéssel sebzett meg huszonöt kisiskolást egy dühöngő férfi Kínában. A támadó túszul ejtett egy kilencéves kislányt, akit másfél óráig fogva tartott. A dühöngő férfit végül a rendőrség fegyverezte le. A támadás hátterében feltehetően személyes nézeteltérés állt, de a hivatalos források sem az indítékokról, sem a túszejtés módjáról nem közöltek részleteket.
Vágólapra másolva!

Konyhakéssel szurkált meg huszonöt iskolást egy dühöngő férfi Kínában. A 37 éves elkövető, Csia Csing-jou a Kína keleti részén elterülő Santung tartomány Jing megyéjének egyik iskolájában követte el a súlyos bűncselekmény-sorozatot. Az esetről kiadott hézagos hivatalos jelentésből nem derül ki pontosan sem a bűntett oka, sem lefolyása.

Annyit lehet megtudni belőle, hogy Csiának vitája volt egy helybeli lakossal, akinek gyermeke - csakúgy, mint Csia leánya - a szóban forgó iskolába jár. A 37 éves tettes elkísérte reggel az iskolába gyermekét, majd az oktatási intézményben be akarta várni haragosát, akinek odaérkezése - Csia feltevése szerint - szintén várható volt. Miután haragosával nem sikerült szembekerülnie, dühöngésében a gyerekekre támadt.

A hivatalos hatósági közlésből nem tűnik ki, mi volt a két férfi közti viszály oka, és az sem, mennyire súlyosak a gyerekek sérülései. A szurkálás után Csia túszul ejtett egy kislányt, hogy egérutat nyerjen az elfogására érkező rendőrök elől,de "a rendőrség eredményes beavatkozásával" sikerült épségben kiszabadítani a gyereket - írta a Xinhua hírügynökség, nem térve ki a túszszabadítás módjára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről