Bordélyházat támadó tanárnőket fogtak el Pakisztánban

Vágólapra másolva!
A pakisztáni rendőrség őrizetbe vette egy nők számára fenntartott, iszlámábádi Korán-iskola több tanárnőjét, akiknek közük lehet egy bordélyház elleni rajtaütéshez, illetve annak tulajdonosnőjének elrablásához.
Vágólapra másolva!

A vallási iskola hallgatóinak egy 30 lány, illetve 10 fiú diákból álló csoportja kedd este megrohamozott egy környékbeli bordélyházat, mert annak tulajdonosnője az iskola hétfői figyelmeztetése ellenére sem számolta fel a hallgatók erkölcsi érzékenységét sértő vállalkozását.

A diákok magukkal hurcolták, majd a Korán-iskola egyik termébe zárták a madámot, illetve annak lányát és unokáját, egy hat hónapos kislányt.

"Bár a törvény szerint nem volt jogunk elfogni őket, a vallásunk felhatalmazott rá" - magyarázta a diákok önbíráskodását az egyik résztvevő, hozzátéve, hogy túszaikat nem akarják bántani, és szabadon bocsátják őket, ha ígéretet tesznek a bordélyház bezárására.

A pakisztáni főváros központjában működő Dzsamíja Hafsza muszlim teológiai iskola (medresze) 200 diákja az utcára vonulva követelte szerdán őrizetbe vett tanáraik szabadon engedését. Abdul Rasíd Gázi, a korániskola igazgatóhelyettese közölte, hogy dzsihádot, azaz szent háborút szándékoznak indítani, amennyiben továbbra is fogva tartják a tanárnőket.

A hatóságok jelenleg próbálják rávenni a fundamentalista tanokat hirdető Korán-iskola vezetőit, hogy adják át a túszokat a rendőrségnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!