Jönnek, és elveszik az izraeliek munkáját

Vágólapra másolva!
Rács mögé kell tenni minden illegális afrikai bevándorlót - jelentette ki Éli Jisáj izraeli belügyminiszter csütörtökön, egy Tel-Avivban lezajlott heves idegenellenes tüntetés másnapján.
Vágólapra másolva!

"Ezeket az illegálisokat rács mögé kell tenni idegenrendészeti központokban, aztán hazaküldeni, mert csak jönnek, és elveszik az izraeliek munkáját, és meg kell védeni Izrael állam zsidó jellegét" - mondta a miniszter a katonai rádióban.

Szerda este mintegy ezer izraeli tüntető vonult fel Tel-Aviv déli részén "Szudánba a szudániakkal!" kiáltásokkal, becsmérelve az idegeneket védő "balos széplelkeket".

Miki Rózenfeld, a rendőrség szóvivője csütörtökön közölte, tizenheten őrizetben vannak, őket bevándorlók boltjainak és autóinak megrongálásával gyanúsítják. "Egyetlen bevándorló sem sebesült meg" - tette hozzá a szóvivő, mindamellett hangsúlyozta, hogy marad a megerősített rendőri jelenlét "a szektorban a nyugalom fenntartására".

Jisáj azt hangoztatta, hogy ha a kormány nem cselekszik, "rövidesen félmillióan, sőt egymillióan lesznek, és elfogadhatatlan, hogy így elveszítsük országunkat".

A hivatalos adatok szerint mintegy 60 ezer illegális bevándorló szivárgott be Izraelbe, főként Szudánból, Dél-Szudánból és Eritreából az egyiptomi Sínai-félszigeten keresztül. Ezt megállítandó az izraeli kormány felgyorsította egy 250 kilométer hosszú határzár építését az egyiptomi határ mentén. A munkálatok ez év végén fejeződnének be a tervek szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!