Melegek kárára viccelődött diákként, bocsánatot kért Romney

Vágólapra másolva!
Meleg diáktársai kárára elkövetett csínyekért volt kénytelen bocsánatot kérni Mitt Romney, az amerikai republikánusok várható elnökjelöltje. Romneyról a Washington Post írta meg, hogy diákként több társát is piszkálta, akikről úgy vélte melegek. Volt, akire azt kiabálta "Micsoda csaj!", volt, akit társaival együtt letepert és megnyírt.
Vágólapra másolva!

Bocsánatkérésre kényszerült Mitt Romney, az amerikai elnökválasztás republikánus párti jelöltségére legesélyesebb jelentkező csütörtökön, miután a Washington Post megírta, hogy közel ötven évvel ezelőtt középiskolásként melegségükért piszkálta diáktársait.

"Csináltam néha ostobaságokat, és ha bárkit megsértettem vagy megbántottam, akkor természetes bocsánatot kérek" - mondta Romney, reagálva az amerikai lap írására az 1960-as években történt incidensekről. Romney 18 éves volt, az esetek pedig egy michigani elit középiskolában történtek.

A lap szerint Romney diákként egy alkalommal társaival leteperte egyik melegnek vélt diáktársát, majd levágták hosszú, kiszőkített haját. Az érintett diákot ezen kívül folyamatosan piszkálta vélt homoszexualitása miatt. Egy másik diákra pedig minden esetben, amikor az felszólalt az osztály előtt, azt kiabálta, hogy "Micsoda nő!" Erről a diákról utólag kiderült, hogy meleg.

Diákként időnként túllépte a határt, és "csínytevései" a melegeknek gondolt diákokkal szembeni aljas tettekké fajultak - írta a lap. "Számtalan ugratásban és csínyben vettem részt a középiskolában, és néhány esetben túl messzire mentünk. Ezekért bocsánatot kérek" - közölte a politikus a Fox hírcsatorna rádiójának adott, sietve megszervezett interjúban. Romney azt állítja, hogy már nem emlékszik az esetekre, de nem tagadja, hogy megtörténhettek. Azt is állította, nem tudta, hogy az érintett diákok melegek.

Romney azután kényszerült védekezésre a melegekkel kapcsolatos hozzáállása miatt, hogy szerdán Barack Obama amerikai elnök közölte, támogatja a melegházasságot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!