A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Korábbi adóbevallásainak nyilvánosságra hozatalával zsarolja Mitt Romneyt egy ismeretlen csoport. Egymillió dollárt kérnek dokumentumokért, amelyeket a republikánus elnökjelölt nem volt hajlandó megmutatni.
Vágólapra másolva!

A Romney házaspár ellopott adóokmányainak nyilvánosságra hozatalával fenyegetőzik egy ismeretlen csoport, ha nem kap egymillió dollárt a papírok őrzéséért felelős PricewaterhouseCoopers auditáló és adótanácsadó cégtől.

A csoport a PricewaterhouseCoopers egyik kirendeltségén férkőzött hozzá a republikánus elnökjelölt, Mitt Romney és neje, Ann Romney adatait őrző szerverhez, a cég azonban nem talált rá bizonyítékot, hogy valóban adatlopás történt volna.

Az állítólagos tolvajok azzal fenyegetőznek, hogy kódolt formában elküldik a dokumentumokat a jelentősebb médiaszerveknek, és ha szeptember 28-ig nem kapják meg a pénzt, akkor mellékelik az elolvasásukhoz szükséges kulcsot is. A zsarolók azt is közölték, hogy az is küldhet nekik egymillió dollárt, aki nyilvánosságra kívánja hozni az iratokat, és az nyer, akinek a pénze előbb beérkezik.

A csoport állítása szerint az adatokat eljuttatta a Republikánus, illetve a Demokrata Párt vezetéséhez, valamint a PricewaterhouseCoopersnek is. Az adattolvajok szerint birtokukban van a Romney család több, 2010 előtti adóbevallása is.

Mitt Romney, akinek vagyonát 190-250 millió dollárra becsülik, csak a 2010-re és a 2011-re vonatkozó adóbevallását hozta nyilvánosságra, a többi közlésére nem hajlandó. Ezekből az derült ki, hogy a republikánus elnökjelölt mindössze 14-15 százaléknyi adót fizetett. Harry Reid, a szenátusi demokrata többség vezetője azt állította, hogy Romney egy évtizeden keresztül egy centtel sem járult hozzá a kincstár bevételeihez, amit a republikánus elnökjelölt kategorikusan cáfolt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!