Rosszul lett a szeptember 11-i megemlékezésen Hillary Clinton

politics vote Horizontal Democratic presidential nominee Hillary Clinton walks to her plane at Quad Cities International Airport September 5, 2016 in Moline, Illinois.
Hillary Clinton launched the home stretch of her US presidential bid aiming to solidify
Hillary Clinton
Vágólapra másolva!
Hillary Clintonnak tüdőgyulladása van, kiszáradt, ezért lett rosszul a szeptember 11-i megemlékezésen – közölte orvosa. Donald Trump és hívei az elmúlt időben többször is azt sugallták: Clinton egészségügyi problémái miatt nem alkalmas az elnökségre. Clinton választási stábjának egy tagja közölte, hogy az elnökjelölt tüdőgyulladására hivatkozva lemondta kétnapos kaliforniai kampányútját, amelyre hétfőn indult volna.
Vágólapra másolva!

A demokrata elnökjelöltnél pénteken állapítottak meg tüdőgyulladást, vasárnapi rosszullétét pedig a betegség nyomán fellépő kiszáradás okozta – közölte orvosa.

Clinton idő előtt távozott a szeptember 11-i megemlékezésről. Kocsijába a biztonsági emberek segítették be. Szemtanúk szerint már-már összerogyott, elájult.

Clinton kampánycsapata az eset után az alábbi közleményt adta ki:

Clintont a

kisbuszába a titkosszolgálat egyik ügynöke segítette be

– írja a CNN. Az egykori first lady körülbelül két órát töltött lánya lakásában, ahonnan mosolyogva és integetve távozott. Azt mondta: „ez egy gyönyörű nap New Yorkban.” Pár órával később Clinton választási stábjának egy tagja közölte, hogy az elnökjelölt tüdőgyulladására hivatkozva lemondta kétnapos kaliforniai kampányútját, amelyre hétfőn indult volna.

Hillary Clinton egy kampányrendezvényen: hamar jobban lett Forrás: AFP/Brendan Smialowski

A Politico szerint az esemény helyi idő szerint 9 órás kezdetekor körülbelül 25 fok volt, és magas páratartalom.

A Donald Trumpot támogató média az elmúlt időben gyakran foglalkozott Hillary Clinton egészségügyi állapotával. Szerintük állítólagos

eltitkolt betegsége olyan súlyos, hogy elnöknek megválasztva nemzetbiztonsági kockázatot jelentene.

Orvosa szerint viszont Hillary Clinton egészségügyi állapota remek, és az ezt bizonyító leleteket nyilvánosságra is hozták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!