A migráció az egészségügyre és az oktatásra is veszélyt jelent

Migrants Landin in Salerno Italy MIGRATION SEA POLITICS RESCUE AFRICA croce rossa human right social isseu conflict WAR ECONOMY campania Migrants Landin Salerno
Mali migránsok érkeznek Európába
Vágólapra másolva!
A migráció az egészségügyre és az oktatásra is veszélyt jelent, valamint a jóléti állam alapjait is megrendíti – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.
Vágólapra másolva!

Bajorország többet fordít migrációs kiadásokra, mint egészségügyre, gazdaságfejlesztésre és környezetvédelemre összesen. Németország például 2022-ig szociális kiadásokra 21 milliárd, regisztrálásra, lakhatásra 5,2 milliárd eurót különít el,

ez azt jelenti, hogy naponta 17 milliárd forintot költenek a bevándorlásra

– mondta el Rétvári Bence szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ausztriában 2040-re minden második tanuló bevándorló hátterű lesz. Ez a mértékű bevándorlás megroppantja az oktatási rendszert, a német oktatás például húsz év alatt az 5. helyről a 14.-re esett vissza – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint

2015 óta a kanyarós megbetegedések száma megháromszorozódott Európában. Az öt legfertőzöttebb ország között Franciaország és Olaszország is szerepel.

A Robert Koch Intézet adatai pedig azt mutatják, hogy Németországban a Hepatitis B és a kanyaró 300 százalékkal, a malária-, a szifilisz- és a tuberkulózisfertőzések száma pedig a duplájára nőtt. Az államtitkár arról is beszélt, a magyar kormány a családpolitikát részesíti előnyben, amely pozitívan befolyásolta a családalapítási és a házasságkötési kedvet. Rétvári Bence szerint a családpolitikai megoldások máshol is működnének, de vannak olyan országok, ahol a helyzet szinte már visszafordíthatatlan.

Svédországba érkező migránsok Forrás: AFP/Stig-Ake Jonsson/Johan Nilsson

A minap be is mutattuk, hogy milyen hatásai vannak a migránsok beáramlásának egy-egy nyugati, zsidó-keresztény kultúrájú ország társadalmára és mindennapi életére. Ruud Koopmans holland szociológiaprofesszor ugyanis 20 évig tanulmányozta az integráció és asszimiláció kérdéskörét, és arra jutott, hogy

a muszlim bevándorlókat sokkal nehezebb integrálni a nyugati társadalmakba, mint bármely más csoportot.

Sőt, odáig is elmegy végső következtetésképpen, hogy gyakorlatilag egyetlen nyugati országnak sem sikerült integrálnia a muszlim bevándorlókat.

Koopmans a legkisebb mértékben sem Soros-kompatibilis következtéseivel kapcsolatban elmondta, hogy

Ezzel a hozzáállással nyilvánvalóan összefüggésben van az is, hogy kutatásai szerint hat európai ország török és marokkói bevándorlóinak 65 százaléka véli úgy, hogy a vallási törvényeik fontosabbak a befogadóországok világi törvényeinél. Ebből fakadóan ezek a muszlimok szándékosan elkülönítik magukat a más vallásúaktól, és tartózkodnak bárminemű közösködéstől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!