V4NA: 26 év börtönre ítélték az amerikaiakat Hollandiában megkéselő afgán migránst

Vágólapra másolva!
Több mint huszonhat év börtönbüntetésre ítélték kétrendbeli terrorista gyilkossági kísérlet miatt azt az afgán migránst, aki tavaly megkéselt két amerikai turistát Amszterdamban, bosszúból a Hollandiában tervezett Mohamed-karikatúraversenyért. Emellett összesen több mint 2,6 millió euró kártérítést is kiszabott a törvényszék – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A hágai bíróság huszonhat év és nyolc hónap szabadságvesztéssel sújtotta a most 20 éves vádlottat, ugyanis úgy ítélte meg, hogy

valódi kockázata van a bűnismétlésnek, így a kiszabható legsúlyosabb büntetési tétel alkalmazására van szükség a társadalom megóvása érdekében.

A Javed S. néven azonosított, menedékkérő migránsként Németországban élő férfi 2018. augusztus 31-én Hollandiába utazott, és a vonatról Amszterdam főpályaudvarán leszállva, egy információs pultnál rátámadt az ott várakozókra.

Az áldozatok egyike maradandó sérüléseket szenvedett.

Helyi sajtóhírek szerint Javed S. a tárgyaláson elmondta, hogy a bevándorlásellenes Szabadságpárt (PVV) által meghirdetett, majd később lemondott Mohamed-karikatúraverseny miatt akart bosszút állni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!