A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rejtélyes gyógyszer okozta két turista halálát Kambodzsában

Vágólapra másolva!
Továbbra sem világos, miért halt meg két turista Kambodzsában, akik heves rosszullét után gyógyszereket vettek be – írja a Mirror.
Vágólapra másolva!

2017 novemberében a brit Natalie Seymour és barátnője, a kanadai Abbey Gail Amisola hányás és hasmenés miatt lettek rosszul, nem sokkal az után, hogy megérkeztek a szállásukra. Ezután

az egyik falubeli elvitte őket egy orvoshoz, de ekkor már nem voltak eszméletüknél.

Pár órával később visszatértek a hostelbe, ahol a személyzet nem sokkal ezután holtan talált rájuk. Mindkettőjük ágya mellett üres gyógyszeres levelek voltak.

A kambodzsai hatóságok megvizsgálták a lány telefonját, és megtalálták, hogy a halála előtti órákban a hányással kapcsolatban keresett a Google-ben. Natalie aggódott a színe miatt, ami szerinte sárgás-sötétzöld volt. Mindeközben küldött egy üzenetet az Egyesült Királyságban tartózkodó édesanyjának, amiben azt írta, nem érzi jól magát, súlyos gyomorfájdalma van, és elmegy a barátnőjével, hogy szerezzenek valamilyen gyógyszert, amitől jobban lesznek. A lány naponta küldött üzenetet a családjának, és elmondta, hová megy és mit fog csinálni.

A hatóságok akkor nem tudták egyértelműen megállapítani Natalie halálát, kedden viszont újabb vizsgálatot rendeltek el az ügyben.

Natalie testét Nagy-Britanniában boncolták fel, idegenkezűségnek vagy mérgezésnek nem találták a nyomát, csak a mája károsodott, amit valószínűleg antiepileptikum vagy paracetamol okozhatott.

Natalie halálának pontos oka így továbbra is ismeretlen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!