22-re növekedett a kanadai ámokfutó áldozatainak száma

Kanada, lövöldözés
(FILES) In this file photo taken on April 20, 2020, a makeshift memorial sits in front of the RCMP detachment in Enfield, Nova Scotia, Canada. It was the home detachment of slain RCMP Constable Heidi Stevenson, who was one of 19 people killed during Sunday's shooting rampage, including the gunman. The rampage, which was Canada's worst mass killing, began Saturday night in Portapique, and continued through other rural communities in the Maritime Provinces. Tim Krochak/Getty Images/AFP - Canadian police on April 21, 2020, raised the death toll from a weekend mass shooting in Nova Scotia province from 18 to 23, saying remains were discovered in burnt out homes and vehicles. "We believe there to be 23 victims, including a 17-year-old. All other victims are adults, both men and women, the Royal Canadian Mounted Police said in a statement. (Photo by Tim Krochak / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb három áldozatot találtak a hétvégi kanadai lövöldözés egyik helyszínén - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Egy 17 éves, egy terhes egészségügyi dolgozó, és egy veterán rendőrtiszt holttestét találták meg a kanadai ámokfutás egyik helyszínén.

Egy, az áldozatok tiszteletére készített emlékhely Enfieldben április 20-án Forrás: AFP/2020 Getty Images/Tim Krochak

Egy 51 éves férfi, név szerint Gabriel Wortman több helyszínen követte el a gyilkosságokat az Új-Skócia-félszigeten található tartományban. Az ámokfutás helyi idő szerint szombaton, éjfél előtt másfél órával kezdődött az Atlanti-óceán partján fekvő Portapique-ben. A rendőrség több lakossági bejelentés után vonult ki az első bűntény helyszínére, holttesteket találtak egy házban és a környékén, több épület pedig lángokban állt. A tettes Truro, Milford és Enfield településeken folytatta a vérengzést,

ámokfutása 12 órán át tartott.

Wortmant Enfieldben kerítették be a rendőrök, ahol agyonlőtték.

A híradások szerint rendőrruhába öltözött, és rendőrautónak álcázott kocsit használt.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, ami több hónapig is eltarthat a helyszínek nagy száma miatt. A merénylő indítékai egyelőre nem ismertek. Az már biztos, hogy néhány áldozatát ismerte, nyomoznak az után, hogy milyen kapcsolatban lehetett a többiekkel.

Az eset miatt sok kritika érte a rendőrséget, amiért nem sikerült időben lezárniuk a tartományt, csak Facebookon és Twitteren figyelmeztették az embereket arra, hogy maradjanak otthon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!