Már egy olasz repülőtéren is a migránsoknak építenek sátrakat

Vágólapra másolva!
A hétvégén újabb észak-afrikai migránshajók kötöttek ki Lampedusán, három nap alatt 174-gyel nőtt a migránsok száma az Olaszországhoz tartozó szigeten. A helyi befogadó központ azonban megtelt, ezért az illegális bevándorlók egy része a repülőtéren felépített sátrakban tölti a koronavírus miatt előírt karantént – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség olasz lapértesülésekre hivatkozva.  
Vágólapra másolva!

Pénteken 63, szombaton két hajóval 77, majd vasárnap egy nagyobb gumicsónakban újabb 44 észak-afrikai migráns érkezett Lampedusa szigetére.

Az olasz parti őrséget meglepte a migránshajók érkezése, a Földközi-tenger ugyanis olyan viharos volt, hogy le kellett állítani a Lampedusa és Szicília között közlekedő kompjáratot, számolt be hétfőn az Il Giornale online kiadása.

Lampedusa polgármestere, Toto Martello az olasz lapnak elmondta:

A Twitterre feltöltött egyik videón az látszik, hogy a helyi lakosság kezdi elveszíteni a türelmét, az olaszok egyre feszültebbek.

A Voxnews.info délolasz hírportál szerint

több mint ezer migráns van karanténban Lampedusán, és a vírusfertőzés veszélye csak rontja a helyiek biztonságérzetét.

Az olasz belügyminisztérium hivatalos adataiból kiderül, hogy míg 2019 első két hónapjában mindössze 262 migráns érkezett az olasz partokra, addig idén január-februárban 2553 személyt regisztráltak, vagyis

a tengeri migránsok száma megtízszereződött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!