A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bulgáriában meghosszabbították a rendkívüli járványhelyzetet

Bulgária, Szófia, koronavírus, COVID-19
A waitress wearing a protective mask and gloves prepares a table with hand napkins and disinfectant in a restaurant in Sofia, on May 6, 2020, amid the ongoing coronavirus COVID-19 pandemic. - Cafes and restaurant were allowed to open their outdoor terraces on May 6, with at least 1.5 metres' (5 feet) distance kept between tables. Restrictions on travel between major cities may also be lifted as of May 6. (Photo by NIKOLAY DOYCHINOV / AFP)
Vágólapra másolva!
A rendkívüli járványhelyzet meghosszabbításáról döntött a bolgár kormány a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt.
Vágólapra másolva!

A rendkívüli járványhelyzet július 31-ig történő meghosszabbítására vonatkozó döntést szerdán ismertette a bolgár kormány. Céljuk, hogy meghozhassák a betegség terjedésének korlátozásához, az állampolgárok életének és egészségének megvédéséhez elengedhetetlen intézkedéseket.

Bulgáriában az elmúlt 24 órában 234 új fertőzöttet jelentettek, 75-tel többet, mint az előző napon,

és összesen 4885 tesztet végeztek el - közölte szerdán az egészségügyi minisztérium.

Egy étteremet fertőtlenítenek Szófiában május 6-án Forrás: AFP/Nikolay Doychinov

Hivatalos adatok szerint az igazolt fertőzöttek száma 7645-re nőtt, közöttük 536 egészségügyi dolgozó van. Az elmúlt napban hét beteg halt meg, a halálesetek száma így 283-ra nőtt. A COVId-19-betegségből eddig 3663-an gyógyultak meg. Ötszázötvenegy beteget ápolnak kórházban, közülük 27-et intenzív osztályon.

Múlt csütörtökön ismét szigorítottak a korlátozásokon Bulgáriában.

Az egészségügyi minisztérium úgy döntött, hogy bezáratja az éjszakai szórakozóhelyeket és a beltéri diszkókat, illetve nem engednek közönséget sporteseményekre, és 30 főben szabták meg az összejövetelek felső létszámkorlátját.

Az országban március 8-án észlelték az első koronavírusos eseteket. Március 13-tól rendkívüli állapotot rendeltek el, amely május 14-ig volt hatályban. Azóta rendkívüli járványhelyzet van érvényben, amelyet először június végéig, majd most július végéig meghosszabbítottak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!