A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Németországba már jövő héten érkezik Moderna vakcina

SPAHN, Jens
Jens Spahn német egészségügyi miniszter.
Vágólapra másolva!
Németország több mint 130 millió adag koronavírus elleni vakcinát fog kapni, ami elegendő lesz mindenki számára - jelentette ki Jens Spahn német egészségügyi miniszter szerdán Berlinben.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető közölte, hogy az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat oltóanyagának első szállítmánya várhatóan a jövő héten érkezik Németországba. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyébként a nap folyamán forgalmazásra ajánlotta az Európai Unióban a Moderna vakcináját.

Mint mondta, megértéssel fogadja, hogy az embereknek kérdéseik vannak, ha nem minden úgy működik, ahogy azt remélték. Hozzátette, hogy a problémákat meg kell oldani.

- hangsúlyozta.

Úgy fogalmazott, hogy a rendelt mennyiséggel nincs gond,

a vakcina azonban - mint fogalmazott - hiánytermék.

Amennyiben a BioNTech vállalata a tervek szerint februárban beindítja a marburgi üzemben a gyártást, akkor jelentősen fokozható lesz a vakcinatermelés, ezzel pedig a már megrendelt oltóanyag minél gyorsabb kiszállítása lehetővé válik.

Jens Spahn német egészségügyi miniszter sajtótájékoztatót tart a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban Berlinben 2021. január 6-án Forrás: MTI/EPA/DDP/Andreas Gora

Spahnt saját pártjának, a kereszténydemokrata CDU-nak a soraiból is bírálatok érték azért, mert az ország kevés oltóanyagot szerzett be és lassú az oltások üteme. Spahn ugyanakkor szerdai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: jelentős a bizalom közte és Angela Merkel kancellár között a mostani különleges válsághelyzetben.

Németországban eddig 1 823 048 az azonosított fertőzöttek száma, közülük 36 869-en haltak meg a betegség következtében. A gyógyultak száma 1 472 311.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!