Rendkívüli segélyszállítmányt küldött Izrael Indiába

India, koronavírus
Az új koronavírus előidézte Covid-19 betegségben szenvedő pácienseknek visznek oxigénpalackokat egy kolkatai kórház dolgozói 2021. május 4-én. Az 1,326 milliárd lakosú Indiában meghaladta a 20 milliót a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma.
Vágólapra másolva!
Többek között oxigéngenerátorokat, orvosi berendezéseket, védőmaszkokat és gyógyszereket küld repülővel Izrael Indiába, ahol súlyos járványhelyzet alakult ki a koronavírus-mutáns gyors terjedése miatt. Az országban az elmúlt napon 357 229 új esetet regisztráltak, de szakértők szerint a valós számok akár ötször-tízszer magasabbak lehetnek a bejelentetteknél.
Vágólapra másolva!

Az izraeli külügyminisztérium kedd esti közleménye szerint Jeruzsálem

a hét folyamán több egészségügyi szállítmányt

- oxigéngenerátorokat, orvosi berendezéseket, védőmaszkokat és gyógyszereket - küld légi úton Indiába. A tárca emlékeztetett arra, hogy amikor tavaly válságosra fordult a járványhelyzet Izraelben, India a segítségére sietett, védőmaszkokat, gumikesztyűket és gyógyszerekhez szükséges alapanyagokat küldött, továbbá a légi közlekedés leállása után segített hazatérni az Indiában rekedt izraeli állampolgároknak.

Indiában hetek óta nem jut elég kórházi ágy és oxigén a koronavírusos betegeknek. Izreal a rendkívüli segélyszállítmányában többek között oxigénpalackokat is küldött az országba Forrás: MTI/EPA/Pijal Adhikari

Az indiai egészségügyi minisztérium keddi tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 357 229 új esetet regisztráltak az országban, ezzel a fertőzöttek száma a járvány kezdete óta 20 282 833-ra nőtt.

Az elmúlt napon 3449 embert halt meg

a betegség szövődményeiben, ezzel a halálesetek száma 222 408-ra nőtt.

Az 1,35 milliárd lakosú India az Egyesült Államok után a második helyen van a világon a fertőzöttek számát tekintve, a halálesetekben az Egyesült Államokon kívül Brazília is megelőzi. Orvosszakértők szerint a tényleges számok Indiában ötször-tízszer magasabbak lehetnek a bejelentetteknél.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!