Kövér László: A baloldal szeretné meghatározni, ki a demokrácia ellensége

KÖVÉR László
Budapest, 2020. július 14. Kövér László, az Országgyűlés elnöke a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló kormánypárti javaslatot ismerteti az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. július 14-én. A házelnök kijelentette, hogy az Országgyűlés nem fog az Európai Unió helyreállítási csomagjához kötött semmilyen politikai feltételt elfogadni. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A demokrácia miatt aggódó európai baloldal azt a régi bolsevik elvet vallja, hogy a demokrácia ellenségeit nem illeti meg a demokrácia, és éppen ők szeretnék meghatározni, hogy ki a demokrácia ellensége - mondta Kövér László házelnök egy videokonferencián.
Vágólapra másolva!

A digitalizáció és a mögötte meghúzódó magánhatalmak illegitim befolyásának növekedése az Európai Unió (EU) polgárainak méltóságát és személyes jogait is fenyegető kihívás, ami közös ügy a baloldal és a jobboldal számára - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az EU Parlamenti Elnökeinek Konferenciáján.

Kövér László: Régi bolsevik elvet vall az európai baloldal Forrás: MTI/Kovács Attila

Az európai nemzeti parlamentek közötti együttműködés legmagasabb szintű fórumának videókonferenciaként tartott éves tanácskozásán Kövér László kiemelte, hogy

egyetért azon parlamenti elnök kollégáival, akik aggódnak a "politika polarizációja" miatt.

Mint mondta, a megosztottság oka, hogy "elveszítettük az egymásba vetett bizalmat".

Hozzátette, hogy nem szabad még inkább aláásni a bizalmat, és "ki kell mutatni, hogy érdeklődünk a másik véleménye iránt". Ugyanakkor arról is szólt, hogy "a demokrácia miatt aggódó európai baloldal" azt a régi "bolsevik" elvet vallja, hogy "a demokrácia ellenségeit nem illeti meg a demokrácia", és éppen "ők szeretnék meghatározni, hogy ki a demokrácia ellensége".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!