A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Már 34 halálos áldozata van az indonéziai vulkánkitörésnek

semeru vulkán
Vágólapra másolva!
Az indonéziai Semeru vulkán kitörésének halálos áldozatainak száma 34-re emelkedett kedden, 17 embert továbbra is eltűntként tartanak számon - közölte a helyi katasztrófavédelmi szolgálat. 
Vágólapra másolva!

Az indonéziai Jáva szigetének legnagyobb hegye a Semeru szombaton vált ismét aktívvá, vulkáni hamuval árasztva el a környéket, több ezer ember volt kénytelen elhagyni az otthonát - írta meg a france24.

Abdul Muhari, a hely katasztrófavédelem szóvivője szerint közel 3700 embert kellett evakuálni a térségből, az áldozatok száma pedig kedden már 34-re emelkedett, továbbá 17 személy hollétéről továbbra sem tudnak semmit a hatóságok.

A mentőszolgálatok rendkívűl veszélyes körülmények között kutatnak túlélők és holttestek után a vulkáni törmelék, a romba dőlt épületek és a megsemmisült járművek között, keresőkutyákat is bevetettek.

A Semeru vulkán a szombati kitörés óta továbbra is aktív, kedden három kisebb kitörés történt, amelyek mindegyike körülbelül egy kilométer magasra lövellt hamut az égbe - közölték a hatóságok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!