Mariupol lakosai csak a robbanásokat hallják

PUTYIN, Vlagyimir
Mariupol, 2022. február 25. Nő megy a tüzérségi találatot kapott házak között a délkelet-ukrajnai Mariupolban 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök ezen a napon katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és szankciókról döntött Moszkva ellen. MTI/AP/Jevhen Maloletka
Vágólapra másolva!
Az egyetlen dolog, amit hallunk, az a robbanások - a lakosai szerint Mariupol kikötőváros „humanitárius katasztrófához" közeledik - írja a The New York Times.
Vágólapra másolva!

– derül ki a The New York Times által hitelesített videóból és a lakosokkal készült interjúkból. Képek csak szórványosan jelentek meg a város áram- és mobilhálózat-kimaradása miatt.

Sportközpontból kialakított óvóhelyen várakozó emberek a délkelet-ukrajnai Mariupolban 2022. február 27-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. Forrás: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Mihail Versinin, a Donyecki Területi Járőrrendőrség vezetője azt elmondta, hogy miután a lakosok helyreállították kapcsolataikat, arra számított, hogy „borzalmas felvételek" árasztják el az internetet.

A Times újságírói január végén jártak Mariupolban, miközben a lakosok és a katonák az erőszak eszkalációjára készültek.

A VÁROS MINDÖSSZE 14 MÉRFÖLDRE VAN AZ OROSZORSZÁG ÁLTAL TÁMOGATOTT SZEPARATISTÁK FRONTVONALÁTÓL, ÉS KONFLIKTUSOK HELYSZÍNE VOLT MÁR JÓVAL A LEGUTÓBBI INVÁZIÓ ELŐTT.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!