Brutális rakétaesővel mutatkozott be Putyin rettegett tábornoka

ukrán válság 2022, ukrajna, ukrán, orosz, orosz ukrán háború, Kijev, robbanás, rakéta, tüzérség
Kijev, 2022. október 10. Megsérült épületek Kijevben 2022. október 10-én, miután az orosz erők rakétatámadást intéztek az ukrán főváros ellen. Legalább nyolc ember életét vesztette, 24 pedig megsebesült. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint „erős jelzése lehet annak az »Armageddon tábornok« néven is ismert katonatiszt kinevezése, hogy az orosz hadvezetés sokkal brutálisabb taktikákat fog használni Ukrajnában" - írja a mandiner.hu.
Vágólapra másolva!

Szombaton az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy új parancsnokot neveznek ki az Ukrajna ellen zajló „különleges művelet" élére.

Az első nap a munkahelyeden kiváló módja annak, hogy megmutasd a legjobb oldaladat" - mondta sajtóhírek szerint Szergej Szurovikin orosz tábornok, pár órával kinevezése után, amikor átfogó rakétatámadást indított Ukrajna nagyvárosai és áramellátó létesítményei ellen.

Az oroszok ünnepelnek

A Portfolio csütörtöki cikke szerint „az oroszok ünnepelnek; sokan úgy gondolják, most végre fordulópont jön a kezdetektől fogva döcögősen haladó "különleges katonai műveletben". Mint a lap fogalmaz: bár „egy ember személye önmagában közel sem biztos, hogy automatikusan megfordítja majd a háború jelenlegi dinamikáját, viszont erős jelzése lehet annak az "Armageddon tábornok" néven is ismert katonatiszt kinevezése, hogy az orosz hadvezetés mostantól sokkal brutálisabb taktikákat fog használni Ukrajnában."

Ezt erősíti meg Ruszlan Pukov, a moszkvai Center for Analysis of Strategies and Technologies elemzőjének korábbi kijelentése is, aki szerint Szurovikin olyan, mint a II. világháborúban Zsukov marsall volt".

„Egy igazi szörnyeteg - nem csak egy buta vodkaivó fickó vagy egy álértelmiségi. Egy igazi harcos, aki attól sem fél, hogy a feletteseinek megmondja az igazat" – nyilatkozta a tábornokról Pukov.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!