A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Másodszor is életfogytig tartó börtönre ítéltek egy brit férfit

Vágólapra másolva!
Másodszor is életfogytig tartó börtönre ítéltek Nagy-Britanniában egy férfit, aki 1998-ban felgyújtotta volt élettársát. A nő akkor súlyos sérülésekkel túlélte a támadást, viszont 2019-ben meghalt, és a bíróság most úgy ítélte meg, hogy halálát a sérülések okozták.
Vágólapra másolva!

Steven Craiget 2000-ben életfogytig tartó börtönre ítélték, mert súlyos sérüléseket okozott volt élettársának, Jacqueline Kirknek. A férfit 15 év letöltése után szabadon engedték.

A most 58 éves tettes 1998 áprilisában

egy parkolóban benzinnel lelocsolta és felgyújtotta a fiatal nőt.

Az áldozat testének 35 százaléka megégett. Számos műtéten és bőrátültetésen esett át, mégis nagy sebhelyek maradtak a testén és az arcán.

Jacqueline Kirk 2019-ben, 61 éves korában meghalt, miután felfúvódással kórházba szállították. Ez több mint húsz évvel azután történt, hogy a férfi súlyos testi sérüléseket okozott neki.

"Az mondták nekünk, hogy talán még tíz évet sem él" - mondta el a nő lánya, Sonna a Sky News televízióban. Jacqueline Kirk megérhette, hogy felnőjenek a gyerekei, megházasodjanak, sőt nagymama is lett.

Kirk halála miatt azonban 2021-ben Steven Craiget ismét őrizetbe vették, mert felmerült, hogy az áldozat a felfúvódást a korábbi sebek miatt nem élte túl.

A bristoli bíróság esküdtszéke a törvényszéki orvos szakértők véleménye alapján bizonyítottnak látta ezt, ezért a férfit megint életfogytig tartó börtönre ítélték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!