Donald Trump és a Soros-ügyész a manhattani bíróságon: véget ért a tárgyalás - videók

TRUMP, Donald
New York, 2023. április 04. Donald Trump korábbi amerikai elnök (k) érkezik a meghallgatására a manhattani ügyészségen, New Yorkban 2023. április 4-én. Trump ellen Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész vizsgálata nyomán március 30-án emeltek vádat a Stormy Daniel pornószínésznőnek törvénytelenül kifizetett és elszámolt hallgatási pénz fizetésének ügyében, valamint a költségvetési és kampányfinanszírozási törvények megsértése miatt. A következő évi elnökválasztáson indulni kívánó Trump ártatlannak vallja magát, az eljárást politikai indítékúnak minősítette. Ez az első alkalom az Egyesült Államok történetében, hogy egy volt elnök ellen büntetőeljárás indul. MTI/EPA/Justin Lane
Vágólapra másolva!
Kedd délután Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke megérkezett a manhattani bíróságra, ahol zárt ajtók mögött ismertetik vele az ellene felhozott 34 vádpontot. Donald Trump magyar idő szerint 20 óra 28 perckor vonult be a tárgyalóterembe, és 21 óra 25 perckor távozott. A tárgyaláson a volt elnök ártatlannak vallotta magát.
Vágólapra másolva!

Noha az eljárást gyorsnak és rutinszerűnek – előrejelzések szerint mindössze 15–30 percig fog tartani – az amerikai hírportálok szerint történelmi pillanatot fog jelenteni az USA állampolgárainak – írja a Magyar Nemzet.

Ez ugyanis az első alkalom az Egyesült Államok történetében, hogy egy volt elnök ellen büntetőeljárás indul.

Végül Trump majdnem egy órán keresztül volt a tárgyalóteremben.

Fotók és videófelvételek árasztották el a közösségi oldalakat, tömegek várták ugyanis Donald Trump volt amerikai elnököt a manhattani ügyészség székháza elé.

Az amerikai sajtó közlései szerint Trump integetett támogatóinak megérkezését követően, ezután a volt elnököt egy hátsó folyosón keresztül vezették be az épületbe.

Útban a manhattani ügyészségre az exelnök azt írta közösségi oldalára,

A Fox News beszámolója szerint a manhattani bíróság épülete előtt rövid időn belül dulakodás tört ki a Trump-pártiak és a Trump-ellenes tüntetők között.

Donald Trump korábbi amerikai elnök megérkezik a meghallgatására. Forrás: MTI/EPA/Justin Lane

Este fél 10 előtt néhány perccel Trump elhagyta a bíróságot és megindult az eredeti tervek szerint a Trump Tower felé, ahol sajtótájékoztatót tartott volna.

Végül egyenesen a repülőtérre ment, ahova tíz óra körül érkezett meg. A tervek szerint magyar idő szerint hajnali negyed háromkor floridai birtokán beszédet mond, az eredeti tervekhez képest legalább háromnegyedórás csúszás miatt változhatott a program.

Donald Trump gépe közép-európai idő szerint 22 óra 20 perckor szállt fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!