Óriási tűz ég Szlovákiában, kigyulladt egy műanyaggyár

tűzoltó, tűz, lakástűz, illusztráció
PARIS, FRANCE - NOVEMBER 28: Fireman extinguishes as smoke and flares rise from a burning car during a protest against the newly passed controversial global security law, and demand resignation of the French President Emmanuel Macron at the Place de la Republique in Paris, France, on November 28, 2020. The global security legislation passed by the French Parliament aims to ban the distribution of photos in which police officers and gendarmes can be identified in a way which is harmful to their image. Alaattin Dogru / Anadolu Agency (Photo by Alaattin Dogru / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Csütörtökön reggel kigyulladt a szlovákiai szenci járásban lévő rovinkai műanyaggyár. A lángok megfékezése nagyon lassan halad.
Vágólapra másolva!

Olyan lángokkal ég az épület, hogy a tüzet csak csütörtök éjszakára, vagy péntek hajnalra fékezhetik meg teljesen.

A legfrissebb információk szerint

a lángok átterjedtek a környező raktárakra és csarnokokra is.

A közelben lévő épületeket hűtik a tűzoltók, így a jelek szerint a tűznek nem szabadna továbbterjednie. Több mint 180 hivatásos és önkéntes tűzoltó végzi az oltási munkálatokat, amelyek során

nyolcan könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A vállalatból evakuáltak mindenkit, a környékbeliek egyelőre nincsenek veszélyben. Szükség esetén viszont készenlétben áll az evakuációs autóbusz - számolt be róla a Paraméter.

A felszálló sűrű füst miatt Rovinkán valamint a környező községek és Pozsony egyes városrészein azt tanácsolták az embereknek, hogy zárjanak be minden ablakot, és tartózkodjanak minél kevesebbet a szabadban.

Címlapi képünk illusztráció!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!