Elképesztő mennyiségű legót lopott két férfi Kaliforniában, letartóztatták őket

Vágólapra másolva!
Csaknem 3000 doboz Legót foglaltak le a rendőrök, feltehetően a 71 éves Richard Siegel és a 39 éves Blanca Gudino lopták el azokat egy San Pedró-i üzletből 2023 decemberében. Letartóztatták őket szerdán, a gyanú szerint több alkalommal jártak a játékboltban.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak két kaliforniai lakost szerdán, a gyanú szerint több ezer dollár értékben loptak legót

 - számolt be róla a HuffPost. A rendőrség azt írja közleményében, hogy 

a 71 éves Richard Siegel és a 39 éves Blanca Gudino többször jártak egy San Pedró-i üzletben 2023 decemberében, utóbbi állítólag még kedden is lopott két játékboltból.

 A hatóságok a férfi otthonában több mint 2800 doboz legót találtak. 

Siegelt szervezett kiskereskedelmi lopással, Gudinót pedig nagyértékű lopással vádolják.

Játékokat, de főleg Lego-készleteket lopott a boltokból az a négy főből álló bűnbanda, melyen most ütöttek rajta a rendőrök Kaliforniában. Az építőjáték világszerte nagyon népszerű, a bűnözők azt próbálták kihasználni, hogy sokan nagy összegeket hajlandók fizetni egy-egy ritka készletért. 

A francia rendőrség a Párizs közelében fekvő Yvelines-ben három lengyel állampolgárt tartóztatott le, amint éppen egy játékboltot igyekeztek kirámolni. A világot megváltoztató több találmány is lopott, illetve vitatható eredetű ötlet alapján készült, és tette 'tolvaját' milliomossá. Egy michigani játékboltot ideiglenesen be kellett zárni, miután valaki egy furgonnal behajtott az üzletbe, majd pedig egyszerűen elmenekült a felelősségre vonás elől az Egyesült Államokban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!