Súlyos hajóbaleset történt a Száván, két ember eltűnt - videó

Vágólapra másolva!
Egy teherszállítóhajó ütközött egy csónakkal Új-Belgrád közelében.
Vágólapra másolva!

Az Index.hr azt írja, hogy egy csónakban hárman voltak péntek este, amikor az ütközött egy teherszállító hajóval a szerbiai Új-Belgrád közelében a Száván.

A lap azt írja helyi sajtóértesülésekre hivatkozva, hogy egy férfinek sikerült a partra úszni, azonban két embert továbbra is keresnek.

Mint ismert, május 18-án Magyarországon történt halálos hajóbaleset

Verőcénél egy motorcsónakon utazó 8 fiatalból álló csoport nekiütközött egy nagy szállodahajónak.

 A verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője egy olasz férfi volt, aki a baleset napján ismerkedett meg a csónak többi utasával, akik egy baráti társasághoz tartoztak. Az olasz férfi kiúszott a partra, azonban a csónak többi utasa nem élte túl, az utolsó áldozat holttestét május 27-én találták meg. A tragédia körülményeit még vizsgálják, azonban a szállodahajó kapitányának bűnügyi felügyeletét a bíróság május 22-én elrendelte, ami alapján négy hónapig nem hagyhatja el Budapestet.

Hableány hajóbaleset 

Májusban volt öt éve annak, hogy megtörtént a dunai Hableány-katasztrófa. A bíróság első fokon összesen 1,827 milliárd forint sérelemdíjat ítélt meg a károsultaknak. A tragikus estén a Hableány nekiütközött a Margit híd közelében lévő Viking Sigyn szállodahajónak. 

A Hableány fedélzetén aznap 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Közülük hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, valamint egy dél-koreai utast pedig a mai napig eltűntként tartanak nyilván. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!