A betiltott fajtájú harcikutya ismét támadt Angliában

Vágólapra másolva!
Egy tinédzser szerencsés, hogy életben van. Egy 50 kilós XL Bully fajtájú kutya megtámadta, miközben egy állatmentő központban dolgozott.
Vágólapra másolva!

A 19 éves Gilana Milner egy angliai állatmentő központban dolgozott, amikor egy 50 kg-os XL Bully fajtájú kutya rávetette magát és a földre rántotta. Hugo akkor támadta meg a lányt, amikor vizes tálat cserélt nála. A hatalmas kutya a földre rántotta a nőt, szétmarcangolta a mellkasát és a lábát és a személyzetnek kellett lerángatni róla a kutyát. 

Gilanának több műtétre volt szüksége a sebei miatt, de ennek ellenére sem hibáztatja a kutyát.

Gilana, aki a yorkshire-i Wakefieldből származik, így nyilatkozott: 

Szerencsés vagyok, hogy életben maradtam. Amikor rám támadt, nem tehettem semmit - csak üvöltöttem és sikoltoztam.

A kutya az utcán élt, mielőtt a Flushdyke Dog Boarding & Rehominghoz került, ahol Gilana több mint két évig dolgozott vele. 2023 májusában egyedül takarította a kenneleket és bement Hugo kenneljébe is, amikor a kutya felugrott és megharapta a mellkasát. A kutyát lefújták paprikaspray-vel, de nem engedte el Gilanát, és a személyzetnek kellett leküzdenie a lányról és kirángatnia a kennelből a megvadult kutyát. A nőt másfél órán át kezelték a mentőben, majd a Pinderfields kórházba szállították, ahol két órán át műtötték a lábát és a mellkasát - írja a Mirror.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, döntöttek az óriási harci kutyák sorsáról a britek. Betiltott fajtájú kutyák marcangoltak halálra egy nagymamát Angliában. Újra támadt Angliában a betiltott kutyafajta, egy kisfiú súlyosan megsérült. Rendőröket riasztottak egy XL Bully megfékezéséhez Skóciában. Újabb halálos kutyatámadás történt a betiltott, XL Bully fajtájú kutya miatt az Egyesült Királyságban. Az áldozatot saját lakásában támadták meg a kutyák.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!