A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elfogtak egy szökött gyerekgyilkost - videó

Vágólapra másolva!
Elfogták a szökött gyerekgyilkost, Ramone Alstont, aki kedd reggel megszökött az őrizetből, miközben egy észak-karolinai kórházba szállították orvosi vizsgálatra - közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Ramone Alstont nem sokkal hajnali kettő óra körül fogták el az észak-karolinai Kannapolisban, a Cloverleaf Parkway egyik szállodájában, az FBI ügynökök és rendőrök közreműködésével végrehajtott akcióban. Nem sokkal később a férfi egy ismerősét, Jacobia Crispet is letartóztatták, szökésben való bűnsegédlettel vádolják.

Alstont a szökés miatt egy magas biztonsági fokozatú börtönbe szállítják át, ahol folytatja a gyilkosságért kiszabott életfogytiglani börtönbüntetésének letöltését, és várja a következő bírósági tárgyalást a szökés miatt. 

Alstont azért ítélték el, mert 2015 karácsonyán lelőtt egy egyéves kislányt, emiatt életfogytiglani büntetését tölti. A csecsemő áldozat, Maleah Williams kint játszott a játékaival, amikor a lövések eltalálták.

A 30 éves Alston kedden szökött meg egy börtönőr elől, miközben a hillsborough-i UNC kórházba kísérték őt. 

lábbilincs
Képünk illusztráció!
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / Heiko Becker/dpa

Kiszabadította magát a lábbilincsből, és kiugrott a kocsiból, majd egy közeli erdőbe futott

- áll a közleményben.

Kirby Saunders, az Orange megyei katasztrófavédelmi hatóság igazgatója elmondta, hogy az állami, helyi és szövetségi bűnüldöző csapatok több száz hektáron keresték Alstont helikopterekkel és kutyákkal. 

Kiszámíthatatlan - nem tudjuk, mit fog tenni, ezért veszélyesnek kell tekinteni

- mondta Keith Acree, a büntetés-végrehajtási minisztérium szóvivője a hét elején egy sajtótájékoztatón. 

Alstont úgy vették őrizetbe a hotelben, hogy senki sem sérült meg - számolt be róla az ABC.

Múlt héten arról is beszámoltunk, hogy a rendőrség hajtóvadászatot indított egy erőszakos mentális beteg férfi felkutatására, miután negyedszerre is megszökött egy gondozási intézményből. 

Arról is írtunk, hogy megszökött egy skizofrén gyilkos Németországban a múlt héten, amikor pszichiátriai kezelésre vitték őt a börtönőrök. Egy 24 éves, gyilkosságért elítélt férfi megszökött a börtönből Németországban. A rendőrség figyelmeztetett, hogy rendkívül veszélyesnek számít. A rendőrök végül hosszas hajtóvadászat után csütörtökön késő este megtalálták és elfogták a körözött férfit.

Megszökött egy beteg a budapesti kórházból is, nagy erőkkel keresték, mert az elmeállapota miatt segítségre szorult.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!