A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Óriáspanda ikrek születtek Hongkongban - fotó

Vágólapra másolva!
Hongkongban csütörtökön pandaikrek születtek a világ legidősebb olyan óriáspanda nőstényétől, amelynek ez volt az első vemhessége - jelentette az állatoknak otthont adó vidámpark.
Vágólapra másolva!

A Jing Jing nevű pandaanyuka az Ocean Parkban hozta világra az ikreket, egy hímet és egy nőstényt, csupán egy nappal azelőtt, hogy betöltötte tizenkilencedik évét - olvasható a park közleményében. A park szerint Jing Jing július végén kezdte vemhesség jeleit mutatni, például csökkent az étvágya, többet pihent és változott a hormonszintje is, de vemhességét csak múlt vasárnap erősítették meg. 

Az óriáspandák közismerten nehezen szaporodnak, különösen, ahogy öregszenek, és a pandák vemhessége nem észlelhető könnyen.

Giant pandas celebrate 18th birthday at Ocean Park Hong Kong
Jing Jing, a 19 éves "pandamama" (a fotó a tavalyi szülinapján készül). Fotó: Imaginechina via AFP

"A gondozói csapat szerdán vette észre, hogy Jing Jing vajúdik, és 5 órás vajúdás után csütörtök reggel biztonságosan világra hozta a bocsokat" - közölte a park.

Mindkét bocs jelenleg nagyon sérülékeny és időre van szükségük a stabilizálódáshoz, különösen a nőstény bocsnak, akinek alacsonyabb testhőmérséklete, gyengébb sírása és alacsonyabb táplálékfelvétele van a szülés után

 - tették hozzá.

CHINA-HONG KONG-GIANT PANDA-TWINS (CN)
Pandaikrek születtek Hongkongban. Fotó: Xinhua via AFP 

Az óriáspandák szülése igazi ritkaság, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy Jing Jing a legidősebb olyan óriáspanda, amely első vemhessége után sikeresen szült

 - mondta Paulo Pong, az Ocean Park elnöke. Jing Jing és párja, Le Le a második pandapár, amelyet Kína Hongkongnak ajándékozott azóta, hogy az egykori brit gyarmat 1997-ben visszatért Kína fennhatósága alá. Az első pár An An és Csia Csia 1999-ben érkezett a városba, melyek közül Csia Csia 2016-ban halt meg 38 évesen, a világ legidősebb fogságban élő pandájaként. 

Korábban arról is írtunk, hogy egy bűbájos videó terjed az interneten állatkerti pandák önfeledt játékáról. Nem rég pedig beszámoltunk arról, hogy nemsokára a berlini állatkertben is panda ikrek születhetnek. Meng Meng pandaikreket vár. Az óriáspanda legutóbb 2019-ben adott életet pandaikreknek.

Legutóbbi mesterséges megtermékenyítését márciusban végezték. Az állatkert közleménye szerint az ultrahang-vizsgálatot - amelyre még szakértők is érkeztek Kínából - vasárnap sikerült elvégezni több próbálkozást követően.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!