Vérfürdőt rendeztek a migránsok egy bécsi bordélyházban

Vágólapra másolva!
Miután egy afgán menedékkérő az év elején egy bécsi-brigittenaui erotikus stúdióban brutálisan meggyilkolt három fiatal nőt, a bécsi ügyészség azt kérte, hogy a tettest egy terápiás központban helyezzék el. A vizsgálatok szerint ugyanis a 27 éves afgán nem volt beszámítható állapotban a bűncselekmény elkövetésekor.
Vágólapra másolva!

A bécsi bordélyházban történt vérfürdő egész Bécset sokkolta, amikor az afgán menedékkérő február 23-án késsel megölt három ázsiai nőt. A testüket szó szerint szétdarabolta, írja az osztrák eXXpress.

Három prostituáltat gyilkoltak meg a bécsi bordélyházban

A kirendelt bírósági szakértő szerint a kegyetlen gyilkos paranoid skizofréniaként diagnosztizált „mentális zavar jelentős hatása alatt” követte el a brutális bűncselekményt.

A férfi Bulgárián, Szerbián és Magyarországon keresztül érkezett Ausztriába 2021 végén. A későbbi gyilkos egy szupermarketben vásárolt három különböző méretű kést, és prostituáltakat akart megölni, mert azt hitte, hogy azok boszorkányok és az ördög szolgái. 

migráns, migránsok, illegális migráció,
A kép illusztráció Fotó: Anadolu via AFP 

Megdöbbentő brutalitás

A bűncselekmény estéjén az afgán elhagyta lakását, hogy részt vegyen egy mecsetben a pénteki imán, de akkor már a kések nála voltak. 20 óra körül becsöngetett az Engerthstrasse-n található erotikus stúdió ajtaján. Az ottani alkalmazottal felment az első emeletre ahol egy szobában várta áldozatát. Amikor a prostituált belépett a szobába, azonnal rátámadt és összesen 16 szúrással megölte. A férfi ezután más prostituáltakat keresett meg az épületben, hogy folytassa az öldöklést. Második áldozatát hússzor szúrta meg, majd a 27 éves férfi ezután több mint hatvan szúrással ölte meg a közben a mosdóba bemenekülő alkalmazottat. A nő volt a harmadik áldozata a kegyetlen mészárlásnak.

Gyilkos ámokfutás volt

A szakértők szerint a bűncselekmény egy féktelen tombolás volt, amelynek során a férfi arra törekedett, hogy a lehető legrövidebb időn belül minél több embert megöljön. A férfi kirendelt ügyvédje azt nyilatkozta:

„Optimista vagyok, hogy az orvostudomány előrelépést tesz a skizofrénia kezelésében a következő évtizedekben, és ezután a férfi ismét Iránban élhet családjával” – mondta az ügyvéd. Egyesek szerint azonban riasztó, hogy az elkövetőnek most már „áldozatként” kellene részt vennie a perben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!