Lelőtt egy férfit, majd Allah Akbar-t kiáltva a rendőrökre támadt egy fegyveres Chicagóban

Vágólapra másolva!
Szombaton a 39 éves zsidó férfi állítólag a zsinagógába tartott amikor váratlanul hátulról lelőtte egy ismeretlen férfi, majd miután kiérkeztek a helyszínre a rendőrség, még rájuk is fegyvert szegezett miközben azt kiabálta, hogy „Allah Akbar". A negyedben ezután tűzpárbaj alakult ki.
Vágólapra másolva!

A Breitbart szerint a támadás szombat délelőtt fél 10-kor történt egy olyan negyedben, ahol nagy számú ortodox zsidó közösség is él. 

A rendőrség közlés szerint

 a zsidó férfit hátulról támadták meg, és miután több lövés is eldördült, az egyik eltalálta a vállát.

Majd miután a chicagói rendőrség megérkezett, az állítólagos lövöldöző visszament a helyszínre és lövéseket adott le feléjük. Végül a rendőrök előbb eltalálták, elsősegélyben részesítették majd kórházba szállították a támadót ahol továbbra is kritikus az állapota. 

Kevin Bruno, a chicagói rendőrség nyomozóirodájának helyettes vezetője a sajtótájékoztatót közölte, hogy a támadó és a rendőrök közti incidens körülbelül két és fél percig tartott. 

A Yeshiva World News közölt egy egy helyi lakos videófelvételét amelyen hallatszik, hogy 

a támadó Allah Akbar-t kiabált miközben a rendőrségre lőtt. 

Ahogy az Origo korábban beszámolt, pár nappal ezelőtt Svédországban szintén történt egy antiszemita támadás. Az Elbit Systems izraeli haditechnikai konglomerátum svédországi telephelye közelében eldördült lövéseket vizsgálnak Göteborg városában. A rendőrség közlése szerint senki nem sérült meg. A helyszínen egy fiatal gyanúsítottat őrizetbe vettek. Azonban nem csupán a skandináv országban élnek nagy félelemben a zsidók: egy uniós ügynökség júliusban készült felmérése szerint 

az Európában élő zsidók nagy többsége már nem érzi magát biztonságban hazájában 

A megkérdezettek jelentős része már az október 7-ei terrortámadás előtt is tapasztalta az antiszemitizmust a hazájában, a helyzet pedig azóta csak tovább romlott.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!