Irán bejelentette, az atombombánál is halálosabb titkos fegyverük van

Vágólapra másolva!
Iránnak titkos és sokkal erősebb fegyverei vannak, mint az atomfegyverek. Ezt az Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) Fejlesztési és Fegyverkezési Bizottságának volt titkára, Ebrahim Rostami mondta az Asriran ügynökség jelentése szerint.
Vágólapra másolva!

Nyíltan kijelentem, hogy Iránnak sokkal erősebb fegyverei vannak, mint az atomfegyverek"

– jegyezte meg a volt államtitkár.

Rostami hozzátette, hogy Teherán hatalmas, titkos fegyverkezési képességgel rendelkezik, amelyeket az országnak önállóan sikerült kiépítenie az elmúlt évtizedben. Abbász Arakcsi iráni külügyminiszter október 13-án kijelentette, hogy 

Irán teljes mértékben felkészült egy esetleges nagyszabású közel-keleti háborúra, ugyanakkor elkötelezett a deeszkaláció és a béke mellett – számolt be róla a Lenta.

Füst száll fel Bejrútban izraeli légicsapás után
Fotó: AFP / ANWAR AMRO / AFP

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Közel-Kelet stabilitása rendkívüli mértékben megingott, magyar állampolgárokat is ki kellett menekíteni a területről, Biden azonban kezdetben magára hagyta a Libanonban rekedt amerikaiakat. 

Szeptember folyamán Izrael egy átfogó és rendkívül sikeres titkosszolgálati művelet eredményeként több magas rangú Hezbollah-vezetővel is végzett, 

köztük Hasszán Naszrallahhal, aki több mint 30 éven át vezette a terrorszervezetet. Október 8-án Bejrútban az Iránból támogatott síita milícia, a Hezbollah logisztikai főnökét, Szuhail Husszein Husszeinit is likvidálta az izraeli hadsereg.

Október 1-jén beszámoltunk róla, hogy Irán kétszáz rakétát lőtt ki Izraelre, és az egész országban megszólaltak a légvédelmi szirénák. Legalább egy ember meghalt és többen megsérültek. Óvóhelyekre menekültek az emberek.

Ezt követően egy magas rangú izraeli vezető fenyegető videóüzenetet küldött az irániaknak, és Netanjahu is komoly válaszlépéseket ígért: lebombázhatják az atomlétesítményeket.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!