Szemétnek hittek két sörösdobozt egy múzeumban, kidobták azokat

Vágólapra másolva!
Egy holland múzeum egyik munkatársa kidobta Alexandre Lavet francia művész "All The Good Times We Spent Together" című alkotását, azt gondolta ugyanis, hogy valaki otthagyta az összenyomott sörösdobozokat.
Vágólapra másolva!

Elsőre valóban csak két két sörös doboznak tűnik az alkotás, közelebbről szemügyre véve azonban jól látszik, hogy valójában aprólékosan, kézzel festett tárgyakról van szó, amik elkészítése sok időt és erőfeszítést igényelt - írja a The Guardian.

A nyugat-hollandiai Lisse-ben található LAM múzeum szóvivője elmondta, hogy a műalkotásokat gyakran szokatlan helyeken hagyják, ezért történhetett meg a mostani eset.

Igyekszünk meglepni a látogatókat"

- magyarázta. Elisah van den Bergh kurátor éppen a szünetéről tért vissza, amikor észrevette, hogy a dobozok eltűntek, időben sikerült kivennie azokat a szemeteszsákból. 

Az alkotást most egy hagyományosabb helyre tettük, egy lábazatra, hogy megpihenhessen a kaland után"

- mondta Budding, aki 

megvédte a szerelő kollégáját, úgy fogalmazott, hogy csak a munkáját végezte.

Ahogy arról korábban az Origo beszámolt, egy férfi összetörte egy kínai művész szobrát Bolognában. Rejtély, hogyan jutott be a rongáló a zártkörű - csak meghívottaknak szóló - eseményre. Arról is írtunk, hogy a Terror Háza Múzeumban járt az Oscar-jelölt Jesse Eisenberg, a vendégkönyvbe is írt. A barceloniai Tiflológia Múzeumban lehetővé teszi, hogy a látássérültek világhírű épületeket tapintással fedezzenek fel. 

Kínában megnyílt a világ első macskákkal látogatható múzeumi tárlata. Lapunk néhány éve beszámolt róla, hogy egy ősi, csaknem 2500 éve elpusztult macskamúmia vizsgálata során a kutatók meglepő felfedezést tettek. Számítógépes tomográfia (CT) vizsgálatot végeztek, és az egyfajta röntgenfelvétellel meg tudták világítani a múmia belsejét anélkül, hogy kinyitották volna azt. Ekkor kiderült, hogy a több mint 2 500 éve elpusztult cica ugyanis nem volt egyedül. Ehelyett a kis koporsó három mesterségesen konzervált macska részleges maradványait őrizte meg.

"A múzeumaink őrzik a nemzeti kulturális örökségünket, ennek kutatása, gondozása és a benne foglalt értékek továbbadása a jelen és a jövő generációi számára a garanciát jelenti arra, hogy a közösség képes legyen megőrizni identitását" - mondta Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter az Országos Múzeumigazgatói Konferencián, Visegrádon.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!