Magyar Péter állva tapsolt az ukrajnai háború folytatásának

Vágólapra másolva!
Magyar Péter színt vallott Brüsszelben, hiszen kiderült, hogy bármit képes megtenni mentelmi joga megtartásáért. Mindezt bebizonyította, amikor állva tapsolta meg a háborúpárti beszédeket. Kiderült, hogy a diszkópolitikus, ha ezzel elkerülheti a felelősségre vonást, szívesen küldene fegyvereket és katonákat is Ukrajnának, belerángatná Magyarországot a háborúba.
Vágólapra másolva!

Magyar Péter a kampánya alatt még azt hazudta, hogy nem lesz Brüsszel alázatos szolgája, emellett pedig korábban a mentelmi jogot is szívesen eltörölte volna. A diszkópolitikus viszont most szorult helyzetbe került és csak a mentelmi jog menti meg attól, hogy felelnie kelljen egyre halmozódó bűneiért. Most végleg bebizonyosodott, hogy Magyar bármit képes megtenni azért, hogy továbbra is meneküljön a felelősségvállalás elől, ehhez még a hírhedt hungarofób Manfred Weberrel is hajlandó szövetkezni. Strasbourgban be is mutatta, hogy bármeddig képes elmenni önmaga védelmében, ha kell, akkor még Magyarországot is belesodorja a háborúba.

Ennek ékes bizonyítéka, hogy Magyar állva tapsolta meg Ursula von der Leyen Magyarországot és 1956-ot gyalázó beszédét, amelyben az Európai Bizottság elnöke arról is beszélt, hogy még több fegyvert kell küldeni Ukrajna számára. 

Amíg Magyar Péter tapsolt, addig Orbán Viktor megvédte hazáját a példátlan támadással szemben. A miniszterelnök kiemelte, hogy a bizottság régebben egy semleges testület volt, most viszont a patrióták elleni támadást folytat a bizottság elnöke. 

"Minden analógia és összehasonlítás 1956 és Ukrajna között teljesen fals dolog, és ezt határozottan visszautasítom" - szögezte le a kormányfő.

Ahogy megírtuk, Orbán Viktor korábban arról beszélt, hogy Ursula von der Leyennek is köszönhetően az Európai Unió meggondolatlanul, téves számítások alapján és elhibázott stratégiával vágott bele a háborúba. A miniszterelnök szerint amennyiben győzni akarunk, a mostani vesztes stratégiát meg kell változtatni. A magyar álláspont szerint a háborúban kell hogy legyen diplomáciai tevékenység, kommunikáció, direkt vagy indirekt kapcsolattartás. Amennyiben ezt elmulasztjuk, akkor egyre többen halnak meg.

Ennek a konfliktusnak ezzel a stratégiával nem lesz megoldása a harctéren. Ezért javaslom, hogy álljanak inkább a béke mellett. Érveljünk a tűzszünet mellett, és csináljunk egy másik stratégiát, mert ezen mindannyian rajta fogunk kapni" - szögezte le.

Ezzel szemben Magyar Péter folytatni akarja a vesztes stratégiát és fejet hajt Brüsszel előtt a mentelmi joga megtartása érdekében, további katonai segítséget és még több pénzt akar Ukrajnának biztosítani, ráadásul az ezzel kapcsolatos kijelentéseket még állva is tapsolja. Eközben a valóság az, hogy von der Leyen javaslata csak a háború elnyújtásához vezet és eszkalálja a helyzetet. Az egyetlen megoldás az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások megkezdése. 

A hungarofób Manfred Weber, Magyar Péter politikai szövetségese és az Európai Néppárt vezetője hasonló háborúpárti kijelentéseket tett, élesen bírálta többek között Orbán Viktor békemisszióját is. Szerinte ugyanis közös választ kell adnia Európa országainak a háborúról. Ezzel vélhetően arra gondolt, hogy több uniós tagországgal ellentétben Magyarország nem küld fegyvereket és katonákat a frontra.  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!