Trump: Az amerikaiakat megölő migránsokra halálbüntetés vár

A republikánus elnökjelölt Trump volt elnök nagygyűlést tart Aurorában, Colorado államban
A republikánus elnökjelölt Trump volt elnök nagygyűlést tart Aurorában, Colorado államban
Vágólapra másolva!
Donald Trump ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén minden olyan migránsra, aki amerikai állampolgárokat öl, halálbüntetés vár.
Vágólapra másolva!

A republikánus elnökjelölt ezt akkor jelentette be, amikor nyilvánosságra hozta az illegális migránsokból álló bandák felszámolására vonatkozó terveit. Ezek a csoportok szerinte „elözönlötték” az amerikai városokat.

„Ezennel halálbüntetést követelek minden olyan migránsra, aki megöl egy amerikai állampolgárt vagy egy rendőrt” – mondta Trump a Colorado állambeli Aurorában tartott támogatói gyűlésen, írta a The Telegraph.

A volt elnök korábban azt állította, hogy a várost a Tren de Aragua, egy erőszakos venezuelai banda „háborús övezetté” változtatta.

Trump bejelentette, hogy tervei szerint „felgyorsítja e kegyetlen bandák eltávolítását” az illegális külföldiekről szóló törvényre hivatkozva.

A Bevándorlási és Vámhivatal (ICE), a határőrség és a szövetségi rendfenntartó erők elit osztagait fogjuk kiküldeni, és minden egyes illegális idegen bandatagot letartóztatunk és kitoloncolunk, amíg egyetlen egy sem marad.

– mondta Trump, és a tervet Aurora-műveletnek nevezte el.

A republikánus elnökjelölt Trump volt elnök nagygyűlést tart Aurorában, Colorado államban
A republikánus elnökjelölt Trump volt elnök nagygyűlést tart Aurorában, Colorado államban (Fotó: Getty Images/AFP)

Azokra pedig akik a kitoloncolás után is megpróbálnak visszatérni az Egyesült Államokba, 10 év börtön vár a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül, tette hozzá. Trump arról is beszélt, hogy ha Harris győz novemberben, akkor az Egyesült Államok „szteroidokkal teletűzdelt Venezuela lesz”.

Donald Trump már régóta szigorú álláspontot képvisel az illegális bevándorlással kapcsolatban. Megismételte azon állításait, hogy az olyan országokban mint Venezuela, úgy sikerült csökkenteni a bűnözési mutatókat, hogy több busznyi bűnözőt hoztak az Egyesült Államokba.

„Ezek az emberek a világ legerőszakosabb emberei. És ne feledjük, nem csak Dél-Amerikából jönnek, hanem az afrikai Kongóból is. A világ minden tájáról jönnek. A Közel-Keletről és Ázsiából is”.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!