Törölték A Simpson család egyik epizódját a Donald Trump elleni merénylet után

A,Simpson,család,Egyesült,Királyság
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Lekerült a brit Channel 4 csatorna műsoráról a népszerű amerikai szitkom egyik epizódjának ismétlése, miután egy fegyveres rálőtt Donald Trumpra a pennsylvaniai kampánygyűlésen szombaton. A „Lisa, az illúzióromboló” egyik jelenete ugyanis kísértetiesen hasonlít a szombaton történtekhez.
Vágólapra másolva!

Levették az Egyesült Királyságban a Channel 4 csatorna műsoráról A Simpson család 1996-ban bemutatott, "Lisa, az illúzióromboló" című epizódjának ismétlését - írja a New York Post. Ebben a részben 

Liza rájön, hogy szülővárosának, Springfieldnek az alapítója egy gyilkos kalóz volt, aki egy időben megpróbálta megölni George Washingtont, és lenézte a város lakóit. 

Liza igyekszik mindenkinek elmondani az igazat a városalapítóról, de az senkit sem érdekel.

Az egyik jelenet során egy emelvényen áll, miközben egy mesterlövész veszi célba,

 ez kísértetiesen hasonlít a 2024. július 13-i Trump-nagygyűlésen történtekhez.

Az epizód vasárnap 13 órakor került volna adásba, ez azonban nem történt meg, egy később részt adtak le végül.

Ahogyan arról az Origo beszámolt, Donald Trumpot támadás érte a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. Az elnökjelölt csodával határos módon túlélte a támadást, egy ember viszont meghalt, és ketten életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

Nem itt kellene lennem, hanem halottnak kellene lennem

 - mondta el a New York Postnak Donald Trump. A korábbi elnök a lapnak a magángépén elmesélte, hogy még az orvosa is azt közölte vele, hogy ilyet még soha nem látott. 

Az interneten a merénylet óta már szuperhősként ábrázolt republikánus elnökjelölt szerint a szerencsének vagy Istennek köszönheti, hogy még életben van, miután az általa szúnyognak minősített golyó egy mozdulat miatt csupán a fülét találta el. Az FBI újabb részletekre derített fényt a merényletet vizsgálva. A támadót a helyszínen lelőtték a hatóságok.

Csődöt mondott a biztonság a Donald Trump volt elnök elleni merényletnél a pennsylvaniai Butlerben - jelentette ki hétfőn Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági miniszter.

Ilyen jellegű incidens nem történhet meg

 - hangoztatta Mayorkas a CNN hírtelevíziónak adott nyilatkozatában. 

Amikor pedig azt mondom, hogy ilyesmi nem történhet meg, akkor egy kudarcról beszélünk

 - tette hozzá arra a kérdésre válaszolva, hogy a minisztériuma ellenőrzése alá tartozó, a hivatalban levő és volt elnökök védelmét ellátó Titkosszolgálat (Secret Service) kudarcát teszi-e felelőssé azért, hogy a merénylet megtörténhetett.

Mayorkas független és alapos vizsgálatot ígért annak feltárására, hogy helyi idő szerint szombaton miként történhetett meg a merényletkísérlet Trump ellen a pennsylvaniai kampányrendezvényen. A vizsgálat eredményei alapján javaslatokat is fognak tenni jövőbeni biztonsági intézkedésekre.

A Secret Service igazgatóját, Kimberly Cheatle-t hétfőn hallgatja meg a Képviselőház belbiztonsági bizottsága az ügyben. A Titkosszolgálat tagjait egyben a Kongresszus alsóházának felügyeleti bizottsága is meghallgatja.

A merényletkísérlet komoly kérdéseket vetett fel a Kongresszusban, hogy a támadó miként juthatott fel egy közeli tetőre, ahonnan közvetlen rálátása nyílt a beszédet mondó Trumpra.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről