Az ukrán főparancsnok is beismerte, hogy nehéz a helyzet a keleti fronton

Vágólapra másolva!
Nehéz a helyzet az Ukrajna elleni orosz háború fő térségében, Kelet-Ukrajnában, de kijevi részről minden szükséges intézkedést megtettek, hogy ellenálljanak a támadásoknak – közölte vasárnap Olekszandr Szirszkij, az ukrán hadsereg főparancsnoka.
Vágólapra másolva!

A helyzet nehéz az ellenség fő támadásának irányában, de késlekedés nélkül meghoztuk a szükséges intézkedéseket 

– írta a Telegramon Szirszkij tábornok.

Az orosz védelmi minisztérium vasárnapi közlése szerint az orosz csapatok elfoglalták a Donyecki régióban lévő Vijimka és Pticse települést, és az orosz hadsereg a hat ukrajnai frontszakasz közül négyben előrenyomult.

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, tank, katona, Csasziv Jar
Képünk illusztráció!
Fotó: MTI/EPA/24. gépesített dandár / MTI/EPA/24. gépesített dandár

Legkevesebb három ember meghalt és kilencen megsebesültek a Pokrovszktól 35 kilométerre délre fekvő Kurahove város elleni légitámadásban - számolt be róla a Mandiner.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az orosz hadseregnek valamelyest sikerült stabilizálniuk a kurszki frontot, mindeközben az oroszok folyamatosan nyomulnak előre Donyeckben, ahol az egyik legfontosabb ukrán város közelében vannak. 

Ha az oroszoknak sikerül végleg elfoglalniuk a stratégiai fontosságú Pokrovszk városát, akkor Oroszország közel kerül Zaporizzsja és a Donyeck teljes elfoglalásához. 

Élő közvetítésünket az orosz-ukrán háborúról itt olvashatja.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!