Hozzávalók: 30 dkg liszt, 30 dkg cukor, 3 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 1 csomag sütőpor, 2,5 dl tej, 50 dkg fekete szeder, 5 dkg szeletelt mandula
A vajat keverőtálban keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport, és kis adagokban a tejet. Finomabb a sütemény, ha egy kis reszelt citromhéjat és citromlevet is keverünk bele.
A tésztát öntsük kivajazott és liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe, simítsuk jól el.
A megmosott és lecsepegtetett szedreket szórjuk a tészta tetejére. Szeletelt mandulával is szórjuk meg.
Előmelegített sütőben, 140-150 fokon körülbelül 30-35 percig süssük. Érdemes fogvájóval sütéspróbát tenni. Szúrjuk a fogvájót a tésztába, és ha már nem ragad rá, akkor biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a piténk.