Hozzávalók: 1 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál liszt, 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Tegyük egy nagyobb keverőtálba a tojásfehérjét, majd elektromos habverővel, magas fokozaton kezdjük el felverni.
Ha már habosodik, kis adagokban szórjuk hozzá a cukrot, majd addig verjük, míg kemény és masszív hab nem lesz belőle. Kapcsoljuk kis fordulatra a habverőt, majd kanalazzuk hozzá a lisztet és a kókuszreszeléket is. Óvatosan dolgozzuk össze.
Tegyünk egy sütőlemezre sütőpapírt, majd egymás mellé kanalazzunk a kókuszos masszából.
Vizes kanállal lapítsuk el, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük körülbelül 15 percig. Ha már a tallérok kezdenek aranysárgára pirulni, vegyük ki a sütőből, és helyezzük egy rácsra, hogy kihűljön.
A kellően kihűlt süteményt tehetjük jól záródó öblös üvegekbe vagy szép dobozba is, ha nem fogy el azonnal. A tallérokat meg is bolondíthatjuk, ha olvasztott ét-, vagy tejcsokoládéba mártjuk őket.