Avokádós pisztrángsaláta

Vágólapra másolva!
Az avokádó egy semleges - a rossz nyelvek szerint leginkább a mosószappanhoz hasonlítható -  ízű gyümölcs, ezért a megfelelő fűszerezéssel, édes és sós étel egyaránt készíthető belőle.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 db érett avokadó, 15 dkg füstölt pisztráng, 1 teáskanál dijoni mustár, 2 evőkanál majonéz, fél db zöldcitrom leve, csipetnyi só, darált bors, 1 teáskanálnyi reszelt friss torma

Elkészítés:
Hámozzuk meg az avokadókat, vegyük ki a magját, majd vágjuk kisebb darabokra. Csorgassuk meg a zöldcitrom levével, hogy ne barnuljon meg, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra szétszedett füstölt pisztrángot is. Vigyázzunk a pisztrángban lehetnek szálkák, azokat távolítsuk el!

Forrás: Kaldeneker György receptjei




Ízesítsük dijoni mustárral, reszelt tormával, kevéske darált borssal, sóval, majd kanalazzuk hozzá a majonézt is. Óvatosan keverjük össze, vigyázzunk ne törjön nagyon szét, majd tálaljuk üvegtálkákba. Pirítóssal és salátalevelekkel fogyasszuk, de betölthetjük kivájt nagy szemű paradicsomokba is.

Elkészíthetjük füstölt lazaccal vagy tonhalkonzervvel is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről