A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1,2 kg eper, 50 dkg befőző-cukor (2:1), 5-6 szem citrompótló, 6 db bodzavirág

Elkészítése:
A megtisztított epreket mossuk meg jól, majd csepegtessük le egy szűrőedényben. Ha nagyok, vágjuk őket kisebb darabokra, majd tegyük egy lábasba.

Szórjuk rá a befőző-cukrot, tegyük hozzá a bodzavirágot, a citrompótlót, és jól keverjük össze.

Állandó kevergetés mellett kezdjük el főzni, majd forraljuk még körülbelül tíz percig kis lángon, míg a habját el nem fövi.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Töltsük tisztára mosott üvegekbe a még forrásban lévő lekvárt. Azonnal zárjuk le tetejét, és utána pár percre állítsuk fejre, így nem kell tartósítószert használnunk az eltevéshez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!