Egyiptomból kitiltják a külföldi hastáncosokat

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az intézkedést megszenvedő amerikai és európai táncosok tiltakoznak, szerintük a tilalom igazságtalan és nem logikus. Tiltakozásukat támogatja az arab világ egyik nagyra becsült táncosa, Nagwa Fouad, aki sürgeti az egyiptomi kormányt, hogy vonja vissza a tilalmat.
- Nincs elég egyiptomi tehetség, tehát nyilvánvalóan szükség van külföldi táncosokra is - nyilatkozta a Fouad, aki 1997-ben, négy évtizedes karrier után hagyta abba az előadást. - Itt mindig is keveredtek az egyiptomi és a külföldi táncosok. Miért kellene ennek véget vetni?

A hastánc vagy orientális tánc több ezer évvel ezelőtt Észak-Afrika és Egyiptom környékén keletkezett, hamar elterjedt a többi arab országban, és igen későn került át Európába és a tengerentúlra. Ám ahogy az egyiptomi társadalom egyre szigorúbban bánik a mohamedán nőkkel, annál kevesebb tehetséges táncosnő nő föl az országban. Caroline, művésznevén Layla, amerikai táncosnő egy ötcsillagos kairói hotelban táncol. Tapasztalatai szerint a legtöbb vendég egyiptomi táncost szeretne látni, azonban nagyon nehéz ilyet találni. - Az egyiptomi nők a saját és családjuk jó hírét kockáztatják, ha táncosnőként dolgoznak. Amerikában senki nem néz rám rosszallóan, Egyiptomban viszont annál inkább - mondta Caroline.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről