A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia
Vágólapra másolva!
Milák Kristóf a párizsi olimpián ezüstérmet nyert 200 pillangón, 100 méteren pedig aranyérmes lett, így a Honvéd klasszisa lett a harmadik olyan magyar úszó, aki két egymást követő olimpián is aranyérmet tudott szerezni. A 24 éves úszó olimpiára való felkészülését továbbra is homály fedi, az mindenesetre eldőlt, hogy Virth Balázs, aki eddig papíron Milák Kristóf edzője volt, a jövőben már biztosan nem lesz az.

Virth Balázs a 2021-es tokiói olimpia után lett Milák Kristóf edzője. Kettejük kapcsolata kezdetben jól alakult, azonban az elmúlt évben már nem tudta kezelni az úszózsenit, a sajtóban pedig többször is nyíltan kritizálta Milákot és a munkához való hozzáállását. 

Milák 100 méter pillangón nyert aranyérmet a párizsi olimpián
Fotó:  Csudai Sándor - Origo 

Virth Balázs a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy a jövőben már nem ő lesz a kétszeres olimpiai bajnok úszó edzője.

A múlt év nehézségei közben eltávolodtunk egymástól, és az egymást segítő, közvetlen kapcsolatunkból edző-versenyző kapcsolat lett. A klasszikus értelemben vett munkakapcsolat, amelyben egyikünk sem érezte jól magát

– mondta Virth a Nemzeti Sportnak, aki elárulta, hogy a Milákkal való kommunikációja már nem úgy működött, mint a korábbi másfél évben. 

„Pályafutásom során több világklasszissal dolgozhattam, megtanultam már, hogy akkor legyek mellettük, ha segíthetek, de azt észreveszem, ha nincs szükség rám. Tudni kell a háttérben maradni. Az elmúlt néhány hétben ez így is történt” – folytatta az edző, aki végezetül megerősítette, hogy véget ért a kapcsolata Milák Kristóffal. 

Virth Balázs közel három évig volt Milák Kristóf edzője
Fotó: Polyák Attila  Origo

„Pep Guardiola azt mondta Lionel Messiről: szerencsés vagyok, hogy abban a korban élek, amikor ő, és kiváltságosnak érzem magam, hogy az edzője lehettem. Ugyanezt éreztem Gyurta Dániel esetében, és ezt Milák Kristófnál is. 

Kristóf zseni, korszakos úszó. A legfontosabb az, hogy visszatérjen az úszás szeretete, ez kell ahhoz, hogy a pályafutása folytatódjon. Ám úgy érzem, ehhez új impulzusokra és új edzőre van szüksége. Én további sikereket, még inkább sok-sok boldog pillanatot kívánok neki!

- tette hozzá Virth Balázs. 

A Honvéd zsenijéről az elmúlt egy évben nem sokat lehetett tudni, ellentmondásos információk kaptak szárnyra arról, hogy edzésben van-e, és ha igen, akkor ezt merre teszi. A szombati 100 méteres pillangóúszás fináléjában az amerikai kommentátorok azt mondták, hogy Milák Kristóf Texasban készült fel az olimpiára. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!