A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Betlehem Dávid óriási országos csúccsal a negyedik helyen végzett 1500 méteres gyorsúszásban a párizsi olimpián. A fiatal magyar úszó a futama után kissé elérzékenyülve nyilatkozott.

Betlehem a fantasztikus hajrájának köszönhetően negyedikként csapott célba, 14:40.91-gyel úgy, hogy az utolsó 50 métere jobb volt, mint a győztesé, majdnem öt másodpercet faragott az országos csúcsból. 

"Nehéz úgy kijönni, hogy negyedik az ember, de nagyon nagy egyéni csúcsót úsztam, ennek örülök. Kicsit zavart, hogy mellettem volt a Bobby Finke, aki elment és elég nagy hullámokat vert rám, de örülök, hogy nem maradtam le annyira és ott voltam a dobogó közelébe. Bánt ez az 1,3 másodperc. A döntő előtt 14:39:71-et mondtam magamnak, még ahhoz is egytized hiányzott volna, de 

nem lehetek csalódott, hisz múlt héten még otthon feküdtem betegen, ahhoz képest összeszedtem magamat.

Hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott, megyünk tovább, még van egy nyílt víz, remélem, hogy ott dobogón fogok tudni állni" – kezdte értékelését Betlehem Dávid az M4 Sport kamerái előtt.

Betlehem Dávid
Betlehem Dávid országos csúccsal olimpiai negyedik 1500 méteres gyorsúszásban
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A veszprémiek 20 éves versenyzője kissé elérzékenyült, amikor arról kérdezték, hogy az édesapja, aki egyben a legnagyobb rajongója is egyben, hogyan élhette át a döntőt.

"Biztos nem könnyen, otthonról nézték..." – mondta elcsukló hangon, majd így folytatta: – Nehéz ez tényleg, így hogy ennyire kevés hiányzott, de nem baj, mert ez nagyon nagy idő, és eddig ez szinte mindig elég volt a dobogóra. Most látszik, mennyit erősödött a mezőny, világcsúcs kellett ahhoz, hogy nyerjen valaki. Megyünk tovább, még van öt napom, ott majd a dobogón fogok állni" – jelentette ki a világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes magyar úszó.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!