Vágólapra másolva!

Fotó: Reuters

Raúl a Real történetének egyik legjobbja
El País

Raúl az azóta játszott 212 meccsén is megtartotta azt a szokását, hogy a pályára lépés előtt rövid sziesztát enged meg magának. Góljait mindig ugyanazzal a rituáléval ünnepli: kitárja karjait, fut egy kisebb kört, keresztet vet, és az égre néz, vagy letérdel, és a pálya füvére hajtja a fejét. Amióta tavaly megnősült, a jegygyűrűjét is megcsókolja.

Az El País sportriportere ezekkel a szavakkal méltatta Raúl játékstílusát: "Összetetten értékes játékos; intuitív, és soha nem veszti el a fejét. Kérlelhetetlen, gyorsan dönt, és még gyorsabban cselekszik. Kitűnően együttműködik játékostársaival (csak 5 esetben lőtt gólt egyéni akció végén). Eredetileg ballábas (66 gól), de jobbal is megtanult lőni. Nem szokott egy mérkőzésen több gólt szerezni, de megbízható, és egyet rendszeresen sikerül összehoznia".

Raúlon kívül kilencen értek el legalább száz gólt a spanyol bajnokságban: Di Stéfano (216), Santillana (186), Hugo Sánchez (164), Puskás Ferenc (156), Gento (126), Pirri (123), Butragueno (123), Amancio (119) és Pahínho (108).

(MTI)

Ajánló:

Az eredeti cikk a cyberp@is-on

Mindent egy helyen az Eb-ről