Vágólapra másolva!
Olyan szabályok szerint kell dolgoznunk, melyek 2013-ban, és nem 1900-ban érvényesek - jelentette ki Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke, aki komoly változásokat sürget, hogy az olasz foci versenyképes legyen az európai elittel.

A dél-olasz klub vezetője csatlakozott Antonio Contéhoz, a listavezető Juventus vezetőedzőjéhez, aki a Bayern München elleni vesztes Bajnokok Ligája-negyeddöntő után osztotta meg véleményét az újságírókkal az olasz futball komoly problémáiról.

A BL-ből 0-4-es összesítéssel búcsúzott torinói csapat trénere azt hangsúlyozta, hogy az ország klubjait nem lehet egy lapon említeni az európai topcsapatokkal, például a Bayernnel, a Real Madriddal vagy a Barcelonával. Ennek legfőbb okait az anyagi lehetőségek közötti óriási különbségekben látja, mivel az olasz csapatok nagyon nehéz pénzügyi helyzetben vannak. Ugyanakkor hozzátette, hogy nem csupán a pénzről van szó, hanem például arról is, hogy Olaszországban még mindig nem az igazi problémákat próbálják megoldani az illetékesek, hanem állandóan mondvacsinált, jelentéktelen dolgokról vitáznak.

"Forradalomra van szükségünk, változtatnunk kell, s olyan szabályok szerint dolgoznunk, melyek 2013-ban és nem 1900-ban érvényesek" - írta Twitter-oldalán Laurentiis.

Általános vélemény szerint az olasz csapatokat az országot sújtó válság mellett azért is érinti komolyan a gazdasági válság, mert a Juventust kivéve még saját stadionjaik sincsenek a kluboknak, melyekből növelhetnék bevételeiket.

Mindent egy helyen az Eb-ről